Home Corona Sleutelstad TV nu in de lucht en nieuwe studio’s geopend

Sleutelstad TV nu in de lucht en nieuwe studio’s geopend

door Emile van Aelst

Vrijdagmiddag werd met een sobere plechtigheid de start gevierd van Sleutelstad TV en werden de nieuwe studio’s en website van Sleutelstad geopend. Normaal gesproken zouden er ruim 300 gasten zijn, door het Corona virus werd het feest uitgesteld. Door het Coronavirus ligt Nederland dan wel zo goed als plat, toch komen er van alle kanten berichten, informatie en helaas ook fake berichten binnen, kortom voor de redactie zijn het drukke dagen. Sterker tot een half uur voor de officiële opening was iedereen nog druk bezig met artikelen schrijven en items uitwerken.

Daarnaast is er elke dag een extra uitzending van het live programma Nieuws 071.  Normaal gesproken is dit programma maandag tot en met vrijdag tussen 17 en 18 uur nu ook tussen 13 en 14 uur.

Er moest zelfs nog een gedeelte van de verbouwingsellende worden opgeruimd voordat de wethouder de studio’s kwam openen. Maar ja, nieuws gaat nu eenmaal voor, want daarvoor ben je de Leidse zender.De grote opening werd niet helemaal afgelast maar verplaatst naar de huiskamer van de vaste luisteraars en toekomstige kijkers. Op radio, internet en tv was de opening en start van Sleutelstad TV te volgen. Om het toch nog een beetje feestelijk te maken was wethouder Yvonne van Delft gekomen om de officiële openingshandeling te verrichten.

Ze werd op gepaste wijze door Chris de Waard ontvangen 🙂 En voordat iemand gaat piepen, nee ze bliezen niet het virus naar elkaar over, maar maakten alleen het gebaar.

Het was alweer een aantal weken geleden dat de wethouder op bezoek was en ze kon nu eindelijk het resultaat zien van een half jaar druk slopen, bouwen en inrichten terwijl de uitzendingen in dezelfde ruimte door gingen.

Er werden de laatste details doorgenomen voordat Sleutelstad TV live zou gaan tijdens het programma Nieuws 071. Een van die details was het oefenen hoe je met de handen een meter uit elkaar kan doen of je de startknop indrukt.

Klokslag vijf uur kondigde presentator Melle Tuik het programma aan en vanaf dat moment kon iedereen in de huiskamer meegenieten.

Om je TV uitzendingen te starten met direct een live uitzending, is best wel een dingetje. Het liep vlekkeloos op een korte storing na. Dat was een technische fout in een encoder van Ziggo die maandag vervangen wordt.

De rollen werden even omgedraaid en Yvonne van Delft interviewde verslaggever Chris de Waard over zijn verleden als radiopiraat en het ontstaan van Sleutelstad.

Na het interview werd het tijd om te proosten op de start van Sleutelstad TV. Alleen een beetje vervelend als er een plaat tussendoor gedraaid wordt, waardoor Chris toen hij met een groots gebaar de fles geopend had, nog even moest wachten met zijn champagne.

Dan is drie minuten wachten heel lang, maar goed daarna kon er alsnog live op tv geproost worden.

Na de live opening werd er nog even geproost met een paar medewerkers, omdat er gewoon niet meer mensen bij konden zijn.

Als de Corona maatregelen voorbij zijn en alles weer veilig is, komt er alsnog een grote feestelijke opening in de loop van het jaar.

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Chris de Waard 21 maart 2020 - 23:45

Leuk Emile!

Reply
Sjoerd 22 maart 2020 - 8:26

Jammer dat dit virus de hele wereld op z’n kop zet. Het was toch veel leuker geweest met een feestje erbij.

Namasté, een handje schudden mag niet meer…

Reply
די מריו 22 maart 2020 - 12:10

Gefeliciteerd… omdat er een hoop mensen thuis zitten kunnen ze wel mooi kijken.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 22 maart 2020 - 21:24

Jammer natuurlijk dat het feest uitgesteld moet worden maar,het is niet anders. Komt wel goed natuurlijk zodra het weer kan.

Reply
Kakel 22 maart 2020 - 21:34

De “handdruk” vind ik bijzonder origineel. Die verdient zeker een prijs.
Eén voordeel: als alle Leidenaren binnenblijven, heeft de zender veel bekijks!
Blijf gezond ♥

Reply
Nicky 22 maart 2020 - 21:48

Wat in het vat zit, verzuurt niet. Gefeliciteerd! En inderdaad; aan kijkers geen gebrek natuurlijk.

Reply
Ton de Vrind 23 maart 2020 - 22:40

Sleutelstad (Chris) en medewerkers GEFELICITEERD. Het ziet er zoals verwacht gelikt uit.

Reply

Plaats een reactie