Home Corona Slagerij en versmarkt Mabroek deelde honderd voedselpakketten uit

Slagerij en versmarkt Mabroek deelde honderd voedselpakketten uit

door Emile van Aelst

Tijden van crisis zijn natuurlijk verschrikkelijk, toch heeft het ook zijn mooie kanten. Het brengt vaak het goede in mensen naar boven en opeens staan we zij aan zij om elkaar te steunen. Vandaag een prachtige actie van Slagerij Mabroek, Easy Makelaars en Rijschool Expert, zij boden honderd voedselpakketten aan.

Mabroek eigenaar Younes Abdales plaatste op facebook een bericht dat hij pakketten zou weggeven gevuld met vlees, rijst en fruit aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.  De reactie was overweldigend. Het plan was vijftig pakketten uit te delen, gezien de vele reacties besloot Younes er honderd van te maken.

Om geen wachtrijen te krijgen waren de afhalers verdeeld in twee groepen en gevraagd niet allemaal tegelijk te komen, met een uur per groep kon alles mooi gespreid worden. Daarnaast waren er nog extra maatregelen genomen om geen rijen te vormen.

Het was voor Younes en zijn medewerkers even hard aanpoten. De pakketten moesten gemaakt worden en telkens vanuit de opslag/koeling gehaald worden.

Daarnaast was natuurlijk ook de winkel nog gewoon open.

Ook in het Leidse straatbeeld gaan we steeds meer mondkapjes zien.

In de winkel zijn ook veel maatregelen genomen ter bescherming van klanten en personeel, zoals plexiglas bij de kassa en strepen op de grond om de afstand aan te geven.

De slagerij is helemaal afgeschermd met plexiglas en via een kleine opening met tochtstrippen wordt het vlees op de toonbank gelegd.

De gelukkigen die een pakket mochten ophalen stonden versteld van de inhoud.

Het waren dan ook goed gevulde pakketten met vlees, gehakt, kip, fruit en rijst er in.

Tja en dan natuurlijk het probleem hoe krijg je het mee 🙂  Met een beetje wringen paste het precies op de voetenplank van de scooter.

Na twee uur waren alle pakketten opgehaald en konden Younes Abdales en zijn medewerkers met een goed gevoel terugkijken op een drukke, maar geslaagde actie.

Prachtig toch dat je in tijden van crisis elkaar echt leert kennen.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 20 maart 2020 - 22:52

Prachtig toch.. ik hoop dat een hoop mensen deze actie zullen onthouden en als alles straks achter de rug is even bij Mabroek langsgaan en daar wat extra bestellen, maar natuurlijk ook de makelaar en rijschool super gedaan. Wie goed doet, goed ontmoet.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 21 maart 2020 - 8:00

Ik sluit me aan bij Di Mario. Niet straks weer naar de buurtsuup gaan… maar ook wat terug doen als het beter gaat.

Reply
Hans 21 maart 2020 - 15:08

Een mooie actie, zo zie je maar weer dat er verbinding is tussen de mensen.
In deze donkere tijd zie je veel spontane actie ontstaan en dat pleit voor onze maatschappij. Hans

Reply
rietepietz 21 maart 2020 - 18:43

In tijd van nood leer je je vrienden kennen is al een héél oud spreekwoord, het gaat nog steeds op zie ik regelmatig, ook hier hoor. Al div buurtjes aan de deur gehad dat ze wel boodschappen willen doen of een bloemetje kwamen brengen.

Reply
Nicky 22 maart 2020 - 12:27

Prachtig!

Reply

Plaats een reactie