Home Corona Hartverwarmend hoe Nederland vanavond klapte voor onze helden in de zorg

Hartverwarmend hoe Nederland vanavond klapte voor onze helden in de zorg

door Emile van Aelst

Bij alle ellende in de wereld zijn er momenten dat je opeens weer ziet, dat er gelukkig ook nog zoveel moois bestaat. We hadden vorige week al de beelden uit Italië gezien waar de bevolking op de balkons onder andere het volkslied ging zingen. Dat zijn kippenvel momenten. Vanavond was er in Nederland zo’n kippenvel en hartverwarmend moment toen om 20.00 uur massaal geklapt werd voor onze helden die werken in de zorg. Uiteraard ook applaus voor alle andere harde werkers die betrokken zijn bij de strijd tegen Corona en het laten doordraaien van ons land. Ik schaam mij er niet voor om te zeggen dat ik met tranen in mijn ogen stond en trots was dat we overal in het land op zo’n manier de zorg bedankten. Niet alleen in het centrum van de steden maar ook in de buitenwijken werd massaal gehoor gegeven aan de spontane oproep die gisteren pas gedaan werd. Ook hier in de straat en het appartement werd luid geapplaudisseerd. ( helaas trekt de camera het geluid dichtbij te veel naar voren, waardoor de rest zachter wordt,  daarom het geluid wat harder zetten 🙂 )

Met soort acties laten we zien dat medemenselijkheid gelukkig toch nog bestaat. Eigenlijk zouden we in heel Europa de komende tijd elke week op een bepaalde dag tegelijkertijd moeten klappen als dank aan alle mensen in de zorg en uiteraard ook andere beroepsgroepen. Maar ook als steun aan alle Corona patiënten.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 18 maart 2020 - 8:17

Als er een groep is die het verdient, dan zijn het de mensen aan het front.

Reply
די מריו 18 maart 2020 - 12:01

Ik zou toch niet prettig vinden om daar nu te werken. Petje af.

Love As always
Di Mario

Reply
rietepietz 18 maart 2020 - 13:08

Het is me volkomen ontgaan dus waarschijnlijk werd er bij ons in de buurt niet geklapt. Maar natuurlijk is dat welverdiend!Bij deze…… klap…klap…klap.!

Reply
Hans 18 maart 2020 - 21:16

Een goede zaak Emile, hebben ze zeker verdiend. Hans

Reply
Kakel 19 maart 2020 - 14:24

Ik kreeg er kippenvel van. Er worden veel goede acties op touw gezet. Mensen die zich belangeloos inzetten voor kwetsbaren en hulpbehoevenden. Heel troostrijk en hartverwarmend!
Lieve groet ♥

Reply
Nicky0607 20 maart 2020 - 23:16

Zo mooi! Ik ben nog steeds een beetje van de leg. Normaal huil ik al snel. Maar nu… Man, man, man. Bij ieder mooi initiatief schiet ik vol. En het zijn er nogal wat, hè. Gelukkig.

Reply

Plaats een reactie