Home Corona Hamsteren WC papier en Wiet niet meer nodig :-)

Hamsteren WC papier en Wiet niet meer nodig :-)

door Emile van Aelst

Natuurlijk ben ik er ook van doordrongen in wat voor risicovolle en economisch ellendige situatie we zitten, maar toch kan ik het niet laten om zo nu en dan te lachen om de effecten. Toen vorige week de eerste maatregelen werden afgekondigd begon Nederland massaal wc papier te hamsteren. Ik snap het nog steeds niet en zal het ook wel nooit snappen. Wat ik wel snap, maar eigenlijk niet bij stil had gestaan was de stormloop op coffeeshops gistermiddag.

Direct nadat even over half zes duidelijk werd dat ook de coffeeshops drie weken dicht gaan, was er een stormloop op de shops en zag je overal in de stad lange rijen staan. Voordat iedereen nu direct gaat piepen, houd er even rekening mee dat niet iedereen wiet voor zijn lol gebruikt, maar er ook veel gebruikers zijn die het medicinaal gebruiken. Met name op en rondom de Beestenmarkt was het een komen en gaan van mensen, fietsen, scooters en auto’s.

Bij Double AA hielden ze zich exact aan zes uur, of ze waren al uitverkocht.

Ook een rij wachtenden in de Lange Scheistraat.

Een team van Sleutelstad TV was uiteraard direct de straat op gegaan om verslag te doen. Ik heb het logo even van het jack gehaald omdat het nieuwe logo pas vrijdagmiddag om vijf uur bekend gemaakt wordt tijdens de opening van de nieuwe studio en de start van de tv zender. Voor wie het nog niet weet behalve op radio en internet zendt Sleutelstad vanaf vrijdagmiddag vijf uur ook uit op Ziggo kanaal 46.

Op de kop van de Haarlemmerstraat begon tegen half zeven bij coffeeshop Groenewoud de rij iets af te nemen.

Je kan merken dat het in hartje centrum bij coffeeshop het Leidseplein slimmer is om op de fiets te komen.

En net zoals het hamsteren van wc papier bleek dit ook overbodig te zijn, want vanaf nu zijn de coffeeshops weer open voor afhalers. Sleutelstad maakte een korte sfeerimpressie in het Leidse centrum van deze unieke kortstondige drooglegging.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Sjoerd 16 maart 2020 - 22:43

Tsja, het wordt pas lastig voor me als ze bier gaan hamsteren…

Reply
Hans 17 maart 2020 - 20:18

Dat komt nog als men zich echt gaat vervelen. Hans

Reply
Geuzenpartij! 16 maart 2020 - 23:32

Tja, dergelijke taferelen had je natuurlijk kunnen verwachten als de overheid om half zes besluit dat alle horeca om zes uur moet sluiten. Had iedereen een dag de tijd gegeven, zou ik zeggen!
Ook voor mij is het trouwens een raadsel wat mensen met een kuub wc-papier moeten. Zelf hamster ik (nog) niet, maar ik zal wel zorgen dat er steeds voldoende bier (Sjoerd!), koffie, suiker en rookwaar aanwezig is.

Reply
די מריו 17 maart 2020 - 7:52

Ik begreep dat dat hamsteren van wc-rollen niet iets wats wat alleen in Nederland is gebeurd. Wat zijn mensen toch rare wezens.

Love As Always
Di mario

Reply
Skyblog 17 maart 2020 - 9:19

Wc papier hebben wij ook in huis. Haha..Toch hebben genoeg in Nederland. Hamsteren moet wel kunnen doen. Wat meer dingen in huis halen. Anders anders. Mensen komen dan in de rij. Dan is het besmettelijk gevaar erger daardoor. Café wat een drukte daar. Drugs en wietje halen moeten open blijven. Anders krijgen rel ervan. Daar is Rutte bang voor.

Reply
rietepietz 17 maart 2020 - 18:32

Onvoorstelbaar hé, vooral dat wc papier dan hé! Nou ja, ik denk dat ze het allemaal in hun broek doen door de huidige situatie en dan kun kun je maar beter voorbereid zijn;-)

Reply
Hans 17 maart 2020 - 20:17

Hamsteren is echt niet nodig, maar nu zijn wel de schappen leeg.
En mensen die werken stoten nu hun neus als ze in de winkel komen. Hans

Reply
Nicky 20 maart 2020 - 14:28

Ik vond het wel gek dat er maar een half uur zat tussen de aankondiging en het daadwerkelijke sluiten. Had dan gewoon gezegd 22.00 uur, of zo. Had iedereen nog gewoon zijn spullen voor die dag op kunnen maken en zo. Heel vreemd vond ik het. En die coffeeshops. Daar had ik ook niet bij stil gestaan.

Reply

Plaats een reactie