Home Centrum Meet en greet met Özcan Akyol bij boekhandel Kooyker

Meet en greet met Özcan Akyol bij boekhandel Kooyker

door Emile van Aelst

We zitten midden in de Boekenweek en alle schrijvers rennen zich rot om overal in het land te signeren, op te treden in talkshows of beide.  Boekhandel Kooyker op de Breestraat heeft, zoals elk jaar, ook nu weer een uitgebreid Boekenweek programma in de winkel.

Het is tegenwoordig gelukkig weer druk in de boekhandels en ook zaterdag kon je dat bij Kooyker goed merken.

Tegen half twee begon zich een rij te vormen. Sommige bezoekers keken raar op, anderen wisten dat Özcan Akyol langs kwam voor een meet en greet. De meeste mensen kennen hem uit het tv programma ‘De Wereld Draait Door’ waar hij regelmatig te gast is, maar daarnaast of juist vooral is hij ook een goed schrijver.

Voordat Özcan ging signeren deed hij eerst even wat half Nederland doet, een fotootje met zijn mobiel maken.

Veel klanten hadden zowel het Boekenweek Essay, ‘Generaal zonder leger’, van Özcan gekocht , als een van zijn andere boeken.

Hij nam voor iedereen de tijd om een kort praatje te maken en wilde ook best even op de foto. Winkeleigenaar Willeke van der Meer ontpopte zich al snel als goede mobiel fotograaf en moest meerdere keren fotootjes van klanten maken.

Elise komt vrijwel elke week wel een boek kopen en kwam nu natuurlijk ook even langs.

Werk je al jarenlang bij de bibliotheek en zit je de hele week tussen de boeken en wat doe je dan op je vrije middag?

Inderdaad Anita dacht laat ik eens twee boeken kopen.

Bernadette is al van begin af aan fan van Özcan.

Ze vertelde dat ze destijds op het station stiekem zijn boek bovenaan de stelling met de boeken top tien zette, alsof hij op één stond in plaats van twee.

Het is duidelijk dat Özcan razend populair is en het deze week erg druk gaat krijgen met alle meet en greet sessies in het land.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 8 maart 2020 - 8:43

Laat ik die kabouter nou helemaal niet kennen….

Reply
rietepietz 8 maart 2020 - 15:02

Als schrijver is hij me volkomen onbekend maar nu ik zijn hoofd hier bij jou zie geloof ik dat ik hem herken als kandidaat uit de kwis “de slimste mens”waar hij bij de de betere kandidaten hoorde en het tot de finale haalde. Eeerlijk gezegd weet ik niet zeker meer wie er won, maar ja, meedoen is belangrijker dan winnen;-)

Reply
די מריו 8 maart 2020 - 20:29

Laat ik deze jongeman nou wel kennen. Voornamelijk van zijn columns trouwens, maar dat is een ander verhaal.

Love As Always
Di Mario

Reply
Nicky 9 maart 2020 - 14:04

Ik lees zijn columns wel eens. Die zijn vaak wel goed. Maar ik heb nog nooit een boek van hem gelezen.
Ik vraag me altijd af waarom volwassen mensen op de foto willen met iemand die ze helemaal niet kennen… Dat is leuk voor kinderen. Maar daar groei je toch overheen? 😉

Reply
Dwarsje 10 maart 2020 - 1:41

Ken hem van TV, vaak ook bij Matthijs etc. Moet bekennen dat hij een heldere kijk heeft op de Nederlandse samenleving en zich (nog) niet schuldig heeft gemaakt bij de linkse kerk om b.v. het FVD mee te framen. Redelijk objectieve antwoorden en alles van 2 kanten bekijken is een pré van hem. Ook verloochent hij zijn afkomst niet en brengt dat op een prettige eerlijke manier.

Reply

Plaats een reactie