Home Leiden Rapenburg autovrij nu Garenmarkt parkeergarage open is ???

Rapenburg autovrij nu Garenmarkt parkeergarage open is ???

door Emile van Aelst

De fracties van D66, Groen Links en de PVDA vragen het college om het Rapenburg autovrij te maken las ik in het Leidsch Dagblad en op Sleutelstad. Voor het plaatje is het natuurlijk prachtig, zoals vorig jaar te zien was bij filmopnames voor de BBC.

Het klinkt leuk, maar ik zou geen mening durven geven omdat ik er niet woon en dan niet kan weten wat de consequenties voor de bewoners zijn en of zij een autovrij Rapenburg willen.

Volgens de partijen moeten de bewoners dan maar parkeren in de Garenmarktgarage. Het klinkt makkelijk maar daar zitten natuurlijk ook haken en ogen aan. Als de parkeergarage voldoet aan de behoefte zoals voorgesteld en of gehoopt dan ben ik benieuwd of die auto’s van het Rapenburg er wel bij passen.

Als je slecht ter been bent, dan is het een behoorlijk stuk lopen vanaf het Rapenburg naar de Garenmarktgarage.

Ik vraag mij ook af hoe het met de zware boodschappen gaat, ik moet er niet aan denken dat je met je boodschappen dat hele eind moet lopen sjouwen. Dan zou ik persoonlijk liever mijn auto voor de deur hebben, maar ja ik woon er niet dus misschien zie ik het helemaal verkeerd.

Waar ik eerlijk gezegd het meest bang voor ben is dat zodra de auto’s weg zijn, het een groot fietsenkerkhof gaat worden. Er zijn nu al plekken in het centrum waar je bijna niet meer doorheen kan lopen vanwege de honderden fietsen. Of gaan alle fietsers hun fiets stallen bij het station onder de Lorentz 🙂

Deze studenten zijn vast aan het trainen om de vuilcontainer een paar honderd meter verderop te zetten, want allemaal vuilcontainers op de stoep van een autovrije straat is ook geen gezicht.

Ik denk dat het voor het plaatje schitterend is om het Rapenburg autovrij te maken, maar of de bewoners er blij mee zijn betwijfel ik.

Hoe het ook af gaat lopen, het was wel een mooie aanleiding om de plaatjes van een autovrij Rapenburg weer eens op te zoeken.

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Johan Volkers 6 maart 2020 - 23:08

Gewoon actief veegbeleid op fietsparkeerders zetten. Ook fietsers moeten zich aan regels houden. Heeft men in o.a. Tilburg gedaan. Stringent beleid is noodzakelijk. Auto-fietsvrij Rapenburg wordt een plaatje!

Reply
Ger Koper 7 maart 2020 - 7:38

Het probleem met al die prachtige ideëen is: hoe handhaaf je ze. Er is al niet eens genoeg personeel om de naleving van alle huidige regels controleren: boa’s maken periodegewijs keuzes. Het zou goed zijn als de gemeenteraad jaarlijks de huidige regelgeving in relatie tot de handhaving onder de loep neemt.

Reply
Sjoerd 7 maart 2020 - 9:04

geef de bewoners gewoon een vaste plaats in de parkeergarage. Probleem opgelost…

Reply
rietepietz 7 maart 2020 - 15:20

Voor boodschappen is wel een oplossing te bedenken, een karretje. Maar ik denk inderdaad dat de bewoners liever de auto voor de deur houden. Men zou ook nog kunnen kiezen voor wél laden of lossen maar dan een vaste parkeerplek in de garage.

Reply
Hans 7 maart 2020 - 22:33

Denk niet dat de Garenmarkt parkeergarage de auto’s van de gracht zou houden. Hans

Reply
Nicky 9 maart 2020 - 13:25

Na die jaren rondjes rijden in Amsterdam op zoek naar een parkeerplaats ben ik blij dat mijn autootje nu gewoon voor de deur staat. Lekker makkelijk. Maar op het plaatje is het inderdaad mooi, zo zonder auto’s.

Reply

Plaats een reactie