Home Sport Leiden Marathon raakt ondertussen in vuur en vlam van het ophalen van de Marathon vlam

Leiden Marathon raakt ondertussen in vuur en vlam van het ophalen van de Marathon vlam

door Emile van Aelst

Eind oktober maakte Tjeerd Scheffer bekend dat vanwege de 30e Leiden Marathon, lopers de officiële Marathonvlam gaan ophalen in het Griekse plaatsje Marathonas. Onder deze link lees je alles over de presentatie destijds, maar hoe staat het er mee nu de datum in zicht komt. Op zondag 10 mei start de 30e Leiden Marathon en dan moet de vlam natuurlijk wel in Leiden zijn.

De organisatie voor het ophalen van de vlam maakt regelmatig overuren, maar volgens Tjeerd Scheffer ligt alles op het schema zoals hij zich dat bij de presentatie in oktober had voorgesteld.

In het Marathonkantoor staat alles in het teken van de 30e Leiden Marathon en het ophalen van de vlam. Aan de wanden hangen kaarten en routeschema’s.

Sinds afgelopen week is er een voorbeeld exemplaar binnen van de sokkel waarop de Marathonvlam gaat branden in het Marathonweekend van 9 en 10 mei. De sokkel komt te staan op de hoek van de Aalmarkt en de Hoogstraat.

De routes, hotels, begeleiders en materieel is zo goed als rond en ook bijna alle 36 teams zijn rond. Er is nog plek voor enkele teams 4 of 5, wie interesse heeft om met zijn bedrijf of vriendenploeg een deel van de route mee te lopen kan even kijken op de site of er nog ruimte is en op welk traject. Je loopt dus niet alle 13 dagen, maar slechts een deel van de route om precies te zijn komt het per team op het volgende neer. Het hardlopen is 84 kilometer (2 keer de marathonafstand) om de Marathon Vlam van Athene naar Leiden te brengen. Het team bestaat uit tenminste 4 en ten hoogste 6 hardlopers die ieder een hele, halve of kwart marathon lopen.

Ik was deze week even op het Marathonbureau en daar was toevallig ook net de Griek Kostas Hatzis aanwezig en in gesprek met Tjeerd Scheffer.

Hatzis komt al jaren naar de Leiden Marathon en is daarom een bekende verschijning tijdens de Leiden Marathon geworden. Hij brengt de basis doelstelling van de huidige Griekse Marathon bij iedereen onder de aandacht.  ‘Sinds de marathon in de negentiende eeuw een hardloop evenement werd, rennen miljoenen mensen over de hele wereld met een boodschap van vrede, vrijheid, verbroedering en diversiteit’, aldus Kostas.

Hij was niet alleen voor de gezelligheid op bezoek, hij gaat eerdaags met de auto naar Griekenland en maakt daar duidelijk wat Leiden gaat doen.

Hij heeft zijn auto nu al beletterd voor zijn tocht naar Griekenland.

Voor de lopers trouwens wel te hopen dat het onderweg iets droger is dan afgelopen week 🙂

Het is duidelijk alles en iedereen is er zo goed als klaar voor om de vlam in april op te gaan halen in Griekenland. Ondertussen gaat natuurlijk ook het gebruikelijke werk voor de Leiden Marathon door.

Het weekend van 9 en 10 mei staan Leiden en omgeving weer op zijn kop voor de 30e Leiden Marathon en zullen er weer duizenden lopers op de diverse afstanden starten van af de Breestraat.

En zelfs vrijwel alleen lopend in de polder hebben de meeste lopers het nog steeds naar hun zin.

Voor meer informatie over inschrijven voor de Leiden Marathon of misschien nog mee gaan om de vlam op te halen, kijk even op de site van de Leiden Marathon.

De vlam wordt op vrijdag 8 mei in Leiden verwacht en zal het hele weekend branden. Na het binnenkomen van de laatste loper wordt het vuur gedoofd.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 4 maart 2020 - 4:38

Wat een werk voor een zo’n vlammetje. Ik wil best weer wat benzine in mijn zippo doen en die voor jullie aansteken voor als jullie om vuur verlegen zitten.

Love As Always
Di mario

Reply
Nicky0607 4 maart 2020 - 16:12

Daar komt wel wat bij kijken, ja. Maar wel heel leuk!

Reply
rietepietz 4 maart 2020 - 21:37

De lopers moeten dan wel op het juiste moment “vlammen”, maar dat komt wel goed denk ik ,

Reply
Hans 5 maart 2020 - 11:59

De Marathon vlam komt van ver, maar wat van ver komt is lekker. Hans

Reply

Plaats een reactie