Home Overig Hele dag koud en regen, tijd voor mijn guilty pleasure :-)

Hele dag koud en regen, tijd voor mijn guilty pleasure :-)

door Emile van Aelst

In de tijd dat je nog gewoon de Nintendo Mario spelcomputer had en ik nog geen blogs schreef, kon ik in het weekend uren zitten spelen. Op een gegeven moment heb je het meerdere keren uitgespeeld en ben je er wel klaar mee. De boel verdween naar zolder, en werd jaren later weg gegeven om ergens te eindigen op Koninginnedag vrijmarkt. Ja dat heette toen nog zo, omdat Willem Alexander zelf nog met zijn Nintendo zat te spelen. Een paar jaar geleden kocht ik een Nintendo WII, maar eigenlijk niet echt veel mee gespeeld. Eerlijk gezegd het ging me allemaal te ingewikkeld en boeide me niet echt meer. Laatst zag ik, voor een prikkie, het gewone Mario Bros spel voor de WII. En ja hoor zo nu en dan pak ik hem en ga weer lekker ouderwets zitten spelen.

Het was vandaag vies, koud, nat en ik had overdag geen afspraken. Een mooi moment om eens lekker te gaan klooien, want spelen kan je het nog niet noemen. Je bent er helemaal uit 🙂Heerlijk alle oude kameraadjes komen weer langs, zoals natuurlijk Yoshi.

Ik vergeet nooit dat destijds in het oude huis werd aangebeld en een klein jongetje voor de deur stond, meneer heeft u een vliegende Yoshi. Dat was schijnbaar toen je van het en inderdaad die hadden we. In dit spel heb ik alle Yoshi’s zelfs een blauwe.

Het jongetje van toen, zal nu zelf wel kinderen hebben die meer bezig zijn met spellen als Fourt Nite en dat soort ellende. Laat mij maar lekker spelen met de gewone Mario en dan niet in 3D maar gewoon lekker ouderwets in 2D.

Het leukste blijf ik vinden om geheime ingangen te vinden, waar je dan weer extra munten of levens kan verdienen.

Als ik weer iets vind kan ik als een kind zo blij zijn 🙂

Helemaal trots als je halverwege een level bent.

Heerlijk zo lekker ouderwets en kinderachtig bezig te zijn, ik ren nu al zonder problemen richting het kasteel om het monster te verslaan.

Ik kom tot de helft en daarna wordt ik elke keer doodgedrukt tussen de stenen en kan weer helemaal opnieuw beginnen bij level 1.

Ik ben bang als het zo doorgaat, het spel toch weer de la in gaat zodra het droog is.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 27 februari 2020 - 23:32

Ik ken er hier twee die graag met je mee willen spelen…. 😉

Love As always
Di mario

Reply
Sjoerd 27 februari 2020 - 23:38

Ik speelde nooit spelletjes. Maar mijn vrouw en kinderen speelden ook uren en uren… op mijn PC…

Reply
rietepietz 28 februari 2020 - 22:07

Deze spellen heb ik nooit gespeeld, wel tetrus tot in de treuren. tegenwoordig speel speel ik graag afwisselend 2 versies van candy crush. Ben je lekker lang zoek mee als je nooit iets koopt, maar je kunt ook zonder kopen gewoon doorspelen in de duizenden levels.

Reply
Nicky0607 28 februari 2020 - 23:49

Hahaha! Heerlijk, toch? Gewoon lekker doen. Ik heb niet zoveel met computerspelletjes. Maar Mich had deze op zo’n draagbaar ding. Ik mocht ook wel eens spelen maar ik bakte er niks van. Maar in mijn hoofd hoor ik het melodietje gewoon weer.

Reply
Skyblog 1 maart 2020 - 7:00

We kennen deze spellen helemaal niet. Het is triest weer. Lekker binnen spelletjes doen. Het ziet apart uit. Het is meer voor de kinderen denk ik. Grappig!

Reply

Plaats een reactie