Home Maatschappij Hoe handhaven we een omgevallen container, een modern sprookje of beeldverhaal

Hoe handhaven we een omgevallen container, een modern sprookje of beeldverhaal

door Emile van Aelst

Destijds had je weekbladen waar een soort beeldverhaal in stond. Ik moest daar van de week opeens aan denken toen ik deze foto’s maakte. Eigenlijk maakte ik de eerste foto om aan te geven hoe fijn het is dat mensen nog stoppen om een omgewaaide container op te rapen en daar ook een compliment over te maken. Het werd alleen een heel ander verhaal en moest toen opeens aan zo’n oud beeldverhaal denken en dat zou dan zoiets als onderstaand verhaaltje kunnen zijn. Dinsdag stormde het nog steeds, ik zat te werken en hoorde buiten een doffe dreun. Oh niets aan de hand er is alleen een container omgevallen. Gelukkig komt er net iemand van Handhaving langs, die direct zijn fiets neerzet om de container even overeind te zetten.

Oh dat was even verkeerd ingeschat, er zat een mevrouw in de auto en dat is natuurlijk een vreemde situatie. Daar moest hij eerst even meer van weten.

Zo het mevrouw probleem is keurig opgelost.

Mijn collega zal wel naar de container kijken denk ik. Ja dat kan je wel zeggen, maar ik zie nergens in mijn taakomschrijving of de FAQ, frequently asked questions, iets over omgevallen containers staan.

En om het nou aan een voorbijganger te vragen, dat lijkt me ook niet alles.

Nee er staat niets over in mijn mobiel dus kan ik er verder ook niets aan doen. Ik zou er hooguit een bon op kunnen plakken omdat hij gevaarlijk op de openbare weg ligt, maar ja ik ben de rotste niet.

Wel even er ruim achterlangs rijden, voor het zelfde geld schuift hij nog verder de weg op en lig ik er onder met mijn fiets.

Tjonge jonge ik wordt zo moe van dat roekeloze fietsgedrag van die jongeren, rijden er gewoon vlak langs. Levensgevaarlijk toch.

Nou ik neem geen risico, veiligheid voor alles.

Ik zag dat schijnbaar niemand er even aan dacht om de container recht te zetten. Ik moest toch de deur uit dus heb hem zelf maar even overeind gezet.

Alleen,……………….daar maakt niemand een foto van 🙁

Gerelateerde artikelen

7 reacties

די מריו 13 februari 2020 - 7:06

Jammer he.. dat niemand dat verder ziet.. of wil zien. Leuk verhaal heb je er van gemaakt.

Love as always
Di Mario

Reply
Ruud Koet 13 februari 2020 - 7:38

Die handhaver fietst nog op de stoep ook, staan zij boven de wet of zo? Ik vind sommige BOA’s echt macho figuren die echt de “popie jopie” uithangen en heel erg stoer overkomen, terwijl ze misschien thuis, bij hun vrouw, geen ene malle moer te vertellen hebben…., sorry hoor en met alle respect…, er zijn natuurlijk ook goede en aardige BOA’s, maar je hebt er sommige bijzitten…….. , die zijn echt niet geschikt voor dit beroep… en dan heb je ook nog piepjonge boa’tjes, die neem ik helemaal niet serieus, die jongetjes hebben helemaal nog geen “levenservaring” en moeten jou dan de wet voorlezen..??? Nou, sorry hoor, maar ik kan deze mensen echt niet serieus nemen….

Reply
Sjoerd 13 februari 2020 - 9:32

Ik dacht dat die …. zeker het goede voorbeeld moeten geven. Ik stond erbij en ik keek ernaar. Die puntjes mag je zelf invullen.

Reply
Petra hOOGEVEEN 13 februari 2020 - 9:52

zo ken ik je Emile. Kritisch maar nooit te beroerd om het op te lossen. Wat een eikel die boa

Reply
rietepietz 13 februari 2020 - 13:10

Dat zie je verkeerd joh, hij is de explosieve opruimingsdienst gaan halen, je weet immers nooit wat er in zit? Maar eigenlijk had hij er dan even een afscheiding met rood/wit lint moeten maken. Je bent een kanjer, Omgevallen fietsen overeind zetten is zo iets.

Reply
Hans 13 februari 2020 - 13:20

Dat men een omgevallen container op zou rapen is altijd afwachten.
Had het wel verwacht van de Handhaving, maar goed dat was een teleurstelling.
Happy is ook niet zo handig met de camera. Hans

Reply
Nicky0607 15 februari 2020 - 20:05

Bizar, toch? Hij ligt gewoon op de weg! Goed dat jij het opgelost hebt. Leuk uitzicht heb je trouwens.

Reply

Plaats een reactie