Home Natuur Storm Ciara raast over het land, maar met wat extra gewicht staat alles veilig……….toch

Storm Ciara raast over het land, maar met wat extra gewicht staat alles veilig……….toch

door Emile van Aelst

Ik werd gisteren in de hal en de lift al gewaarschuwd voor de storm van vandaag, tja zo’n vaart zal het toch niet lopen denk je dan.

Toch geeft zo’n briefje te denken. “Houdt hier alstublieft rekening mee door uw balkon stormvast te maken”.  Uhhmmm???? Ik mag toch hopen dat de aannemer dat destijds al gedaan heeft.

Natuurlijk er stond een stevig windje ’s middags, maar ik heb mij destijds voorgenomen om elke dag even met Happy naar De Leidse Hout te gaan. Dus ook vanmiddag, alleen of dat wel zo’n goed plan was.

Eerlijk gezegd liep ik niet op mijn gemak en ben maar op het midden van het veld gebleven terwijl ik aan alle kanten de bomen zag zwiepen en hoorde kraken. Ik loop elke dag op dit pad, dan vraag je je toch af hoeveel tijd heb je voor de boom op de grond ligt als je er net langs loopt.

Thuis gekomen toch maar beetje verstandig geweest en de terrasmeubels even bij elkaar geschoven.

De hangplanten ook maar op de grond gezet voordat ze met een gezellige zwieper door mijn ramen naar binnen komen of beneden in het parkje een wandelaar hoofdpijn bezorgen.

Ik vraag mij nog steeds af, waarom ik al jaren een sneeuwschep op het terras heb staan. Wel even vastgeklemd voordat hij beneden ligt.

Ik was in elk geval voorbereid en nu maar afwachten wat de echte schade is geworden in Nederland.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 10 februari 2020 - 9:35

Die extra gewichten zijn de redding geweest voor je balkon. Zeker weten.

Love as always
Di mario

Reply
rietepietz 10 februari 2020 - 15:35

Het heeft altijd wel iéts te maken met de windrichting of je er last van hebt of niet. Hier bleeg hij bij een irritant fluiten om het serredak maar zelfs de losse (volle) bloempot die er staat is geen millimeter verschoven, net als het glas water dat ik klaargezet had’;-)

Reply
Nicky 10 februari 2020 - 20:17

Hartelijk gelachen om je opmerking over dat briefje. Ik heb mijn terrasstoelen maar even binnen gezet. Geen schade hier maar wat ging het te keer, zeg. Wel lekker overigens, ik ben dol op storm.

Reply
Skyblog 11 februari 2020 - 7:32

Wij hadden toen ook veilig gemaakt op de balkon. Gelukkig is bij ons goed gegaan. Bij jou ook. Bomen om gevallen door de harde storm. Vaak zijn het bomen zwak. Je hond toch lekker gewandeld. Leuke foto’s.

Reply

Plaats een reactie