Home Leiden Wereldkeuken elke woensdag in de Buurt Ontmoetings Plek

Wereldkeuken elke woensdag in de Buurt Ontmoetings Plek

door Emile van Aelst

Er zijn van die initiatieven die buurtgebonden zijn of gewoon niet echt opvallen in deze hectische tijd waarin het lijkt alsof mensen steeds minder naar elkaar omkijken. Gelukkig zijn er nog een aantal activiteiten die daar een uitzondering op zijn. Zo heeft Libertas in Leiden sinds een aantal jaren op verschillende plekken in de stad een BOP, Buurt Ontmoetings Plek,  geopend.

Er zijn helaas nog steeds mensen die door diverse oorzaken niet of niet veel buitenshuis komen door bijvoorbeeld leeftijd, alleenstaand zijn, cultuur of gewoon moeilijker contact leggen met anderen. De bedoeling van een BOP is om wijkbewoners op een laagdrempelige manier in contact te laten komen met andere bewoners en een stukje gezelligheid te bieden.

Sinds ruim een half jaar bestaat in de BOP in zuid-west de Wereldkeuken. Iemand kwam op het idee, zou het niet eens leuk zijn als we een keer koken met en voor elkaar. Iedereen houdt van eten en samen eten brengt gezelligheid. Claudia Bindraban, Naima Reggani en Marlies Tiepel lieten het er niet bij zitten en gingen aan de slag met het organiseren van de Wereldkeuken.

Elke woensdagmiddag wordt er in de keuken van Zorgcentrum Rijn en Vliet door buurtbewoners een maaltijd bereid.

Toen de Wereldkeuken begon waren een tiental eters, binnen korte tijd groeide het aantal en nu komen er elke woensdagmiddag circa dertig buurtbewoners eten.

En meestal zit de stemming er lekker in.

Mevrouw Nagtegaal is er van begin af aan bij en geniet elke woensdagmiddag weer van de gezelligheid en de lekkere maaltijd.

De kok legde uit wat er deze week op het menu stond.

Vooraf een Linzensoepje die hij persoonlijk kwam opscheppen.

Als hoofdgerecht gebraden kip, rijst met erwten, amandelen en salade.

Ze hebben het wel eens over culturele verschillen. Nou één verschil is er totaal niet………..meneer wilt u een foto van ons maken. Poseren met je vriendinnen is duidelijk internationaal 🙂

De Wereldkeuken is echt een geweldig initiatief en je merkt dat het mensen bij elkaar brengt. Als je bij elkaar aan tafel zit dan ontstaat er tijdens het eten al snel een gezellig gesprek.

Ik vind het een wereldidee om lekker voor elkaar te koken.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Skyblog 5 februari 2020 - 7:36

Ontmoeting plek ziet daar goed uit. Wat leuk dat de mensen bij elkaar komen. Wat uitgebreid om te eten zeg. Poeh, Gast vrij zijn het buitenlanders. Dan maken altijd veel eten. Wat kunnen heel goed. Leuke foto’s.

Reply
Sjoerd 5 februari 2020 - 8:39

Mooi dat zoiets bestaat… Lijkt me erg leuk zo’n groep mensen bij elkaar.

Reply
די מריו 5 februari 2020 - 9:58

een top idee. en die verschillende gerechten, dat zal smaken zeg. Mooi dat dit gebeurd.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 5 februari 2020 - 19:03

Dat zal zéker in een behoefte voorzien, mooi initiatief !

Reply
Nicky 6 februari 2020 - 13:32

Prachtig, zeg!

Reply

Plaats een reactie