Home Leiden Lezers Leidsch Dagblad kozen melkveehouder Wilbert van der Post als man van het jaar 2019

Lezers Leidsch Dagblad kozen melkveehouder Wilbert van der Post als man van het jaar 2019

door Emile van Aelst

Ook dit jaar organiseerde organiseerde het Leidsch Dagblad weer de verkiezing van de man / vrouw van het jaar. Er waren door de lezers eerst negen kandidaten genomineerd en in de maand januari mochten de lezers beslissen wie de winnaar zou worden. In Scheltema kwamen woensdagmiddag zowel de genomineerden als een tal journalisten van het Leidsch Dagblad tijdens een gezellige borrel bij elkaar om de uitslag te horen.

Al snel waren er gezellige gesprekken tussen genomineerden, journalisten en freelancers van de krant.

Voor iedereen een spannende borrel. Wilbert van der Post legde mij nog uit waarom hij dacht dat het niet zou worden. Soms hebben zelfs boeren het ook wel eens bij het verkeerde eind bleek een half uurtje later 🙂

De lezers konden kiezen uit onderstaande genomineerden: Jonneke Steenvoorden, Gerda van Uffelen, Cobie Wolvers, Jessica Zwartjes, Piet Ooms en Danielle Hoek, Wim ter Keurs, Wilbert van der Post, Alexander Mouret, en Tjeerd Scheffer, voor beschrijving en interviews klik hier.  Tegen zes uur probeerde hoofdredacteur Hugo Schneider de aandacht te krijgen om de uitslag bekend te maken. Tja met zoveel journalisten, mobieltjes, hapjes en genomineerden is dat nog wel een dingetje 🙂


Vrij snel stopten de gesprekken, verdwenen de mobieltjes en kreeg hij de volledige aandacht. Er waren op de negen kandidaten 1780 stemmen uitgebracht.

Op de derde plaats eindigde Cobie Wolvers, zij zet zich onder andere in voor voortgang van de kerkdiensten van de afgebrande kerk in Hoogmade.

De tweede plaats, met 20% van de stemmen, werd ingenomen door Jessica Zwartjes, zij is verantwoordelijk voor de Leidse stadstuin Het Zoete Land. Hugo voerde de spanning op, door te vertellen dat de eerste plaats ingenomen werd door een man. Zelfs bij Wilbert van der Post begon de spanning zichtbaar te worden.

Met 25% van de stemmen werd Wilbert gekozen tot man het jaar 2019.

Melkveehouder Wilbert van der Post strijdt voor de toekomst van de boeren en sloot steeds met zijn trekker aan bij de acties. Zijn boerderij stelt hij open voor kinderpartijtjes, boerderijeducatie en koeknuffelen. Hij traint het G team DG3 van zwemvereniging ZVL-1866, stond op de kandidatenlijst van het CDA en is lid van Vriendengroep Nou En die we kennen van de jaarlijkse Peurbakkentocht.

Een welverdiende eer voor deze duizendpoot en laatste melkveehouder van Leiden.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Skyblog 31 januari 2020 - 7:26

Wat drukte van belang. Het was mooie stem geweest in 2019. Leuke foto’s eens te zien.

Reply
די מריו 31 januari 2020 - 7:30

Leuke tekening. Was dat meisje in het midden van de (overzicht) foto ook genomineerd, want die had ook wel kunnen winnen. 😉

Love as always
Di Mario

Reply
Sjoerd 31 januari 2020 - 8:25

Dat is dus echt verdiend gewonnen…

Reply
rietepietz 31 januari 2020 - 11:58

Boeren moeten we zuinig op zijn dus zeker terecht, die tekening krijgt vast een ereplaatsje bij hem, zo leuk!

Reply
Ria 31 januari 2020 - 14:58

Sorry, ik zie niet iemand die zich extra inzet voor de maatschappij. Of is zo’n kinderfeestje gratis? Hij is met z’n werk bezig en voert actie. Man van het jaar? Hmmm.

Reply
Nicky 2 februari 2020 - 20:25

Leuke foto’s. Hij vond het écht spannend. Ik zie ‘t! 😉

Reply

Plaats een reactie