Home Leiden Zit er een steekje los aan Café de Plantage

Zit er een steekje los aan Café de Plantage

door Emile van Aelst

Tja wat doe je normaal gesproken in een café. Lekker gezellig een drankje aan de bar, muziek luisteren, klaverjassen en toepen, of een biljartje leggen.

Even dacht ik dat er een steekje los zat bij me toen ik de uitnodiging voor het breicafé zag.

Maar nee er is niets mis met me, er komt gewoon elke tweede en laatste maandag van de maand een klupje mensen gezellig breien en haken.

Toch maar even uitleggen hoe het echt zit. Jacqueline ter Haar is al jaren gek op breien en opende daarom destijds een wolwinkel. Tegenwoordig zit de winkel, met de toepasselijke naam, ’n Steekje Los, op de Hogewoerd aan de kant van het Gangetje.

Barkeepster Marjolein houdt ook van breien en zei tegen Jacqueline kunnen we niet eens een avondje in het café breien als ik bardienst heb.

Over sommige dingen moet je niet te lang praten maar gewoon doen. Een oproepje op facebook en beginnen met het breicafé op de maandagavond.

Marjolein bedient natuurlijk niet alleen, maar schuift zelf ook regelmatig aan om een stukje mee te breien.

Het schijnt dat steeds meer mannen ook wel eens breien of haken, alleen de afgelopen twee weken is er nog geen man geweest bij de klup. Dat is een beetje jammer natuurlijk in deze tijd van totale gelijkheid tussen man en vrouw.

Ik zou zeggen, heren kom op inhaken en mee breien 🙂 Op 11 februari is er weer een haak en breicafé.

Nadat de laatste klanten vertrokken waren en het café opgeruimd was herinnerde niets meer aan het breicafé, nou ja bijna niets.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 30 januari 2020 - 7:02

D’r zit een man achterin. Had hem een paar naalden gegeven. Nu zit hij toch alleen maar in zijn mobiel te kijken.
En anders moet jij maar even wat breien LG.

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 30 januari 2020 - 8:27

Ik hoor de laatste tijd ook steeds geruchten dat de dames weer aan het breien en haken zijn geslagen. Maar het idee van Di Mario spreekt me ook wel aan, doe eens een avondje mee Emile…

Reply
Hans 30 januari 2020 - 13:02

Nou een steekje los zie ik niet, meer steekjes bij elkaar houden. Hans

Reply
Kakel 30 januari 2020 - 16:39

Je gaat me toch niet vertellen dat jij je breinaalden en haaknaald thuis hebt laten liggen, hè? Wat zal daar veel gekletst worden, hahaha!

Reply
rietepietz 30 januari 2020 - 16:49

Er zijn wel degelijk mannen die kunnen breien, vaak mannen die varen. Of ze dat nog doen weet ik niet maar vroeger was dat breien tijdverdrijf aan boord. En jij breit de boel dan hier weer aan elkaar!

Reply
Nicky 31 januari 2020 - 12:59

Als dat maar goed gaat… Ik kan me voorstellen dat ze af en toe een steekje laten vallen. Na vijf bier of zo.

Reply

Plaats een reactie