Home Leiden Optreden ‘Shoot from de Hip’ in het Praethuys geen losse flodder, maar schot in de roos

Optreden ‘Shoot from de Hip’ in het Praethuys geen losse flodder, maar schot in de roos

door Emile van Aelst

De hele week staat Leiden in het teken van de muziek tijdens de 40e Leidse Blues & Jazzweek. Elke avond was er in veel kroegen livemuziek variërend van jazz tot blues en van alles er tussen in. Zaterdagavond had ik na een drukke week wel zin gewoon één kroeg te bezoeken en niet heen en weer te hollen. In het Praethuys speelde Shoot from the Hip, waar ik eerder deze week al een klein stukje van gezien had. Goede reden om op mijn gemak eens meer te gaan zien en horen.

Tja hoe moet je Shoot from the Hip omschrijven. Het is een soort rock a billy band, maar dan met sterke rock en blues invloeden. Ik dacht zelfs op een moment een beetje surfsound te horen. Kortom gewoon lekker een biertje pakken en muziek luisteren.

De band bestaande uit drummer Jeroen Boom, gitarist Arti Roodnat en bassist Robert van Cleef, is sinds een jaar in deze samenstelling bij elkaar en treedt nog niet zo gek veel op. Misschien daarom wel dat elk optreden voor de bandleden een muzikaal feestje is.

De gitarist weet de mooiste solo’s uit zijn gitaar te halen en daar klinkt het zware contrabas geluid heerlijk bij.

Zo nu en dan wordt de contrabas even ingeruild voor een normale basgitaar, maar is wat mij betreft bij deze band niet echt nodig.

Na afloop van het optreden kwamen ze nog even terug om nog een nummer met barkeeper Flo te spelen.

Flo heeft altijd een kistje mondharmonica’s bij zich en als de gelegenheid zich voordoet blaast hij graag een nummertje mee.

Ik kan er heel wat over schrijven, maar je kan het beste het zelf even horen en zien. Kleine tip, ik speel tegenwoordig de filmpjes op mijn tv af. Even you tube opzoeken en dan lekker genieten van een concertje op grootbeeld 🙂

In het filmpje een korte samenvatting van een lekker swingend avondje in ’t Praethuys.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 27 januari 2020 - 8:30

Aha, een thuiswedstrijd in het Praethuys. Ik kan me voorstellen dat je daar ook wel weer eens een avondje willen genieten. En dan die muziek erbij… Hier is de carnaval in volle gang. Prinsenproclamaties is iedere wijk, rondgangen langs scholen, diverse zittingen en ga zo maar door.

Reply
די מריו 27 januari 2020 - 9:29

Een lekker stukje muziek, ik heb het even helemaal afgeluisterd.

Love As Always
Di mario

Reply
Nicky 27 januari 2020 - 11:36

Ik zit op mijn werk dus ik kan even niet luisteren, maar ik geloof je op je woord. Dat doe je goed, trouwens. Gewoon even zitten, luisteren en genieten.

Reply
Kakel 27 januari 2020 - 14:18

Alleen die naam al: Shoot from the hip (-:
Was jij er ook even helemaal uit, Glibber. Een mens kan niet altijd werken en foto’s maken. Ik hoop dat je hebt staan genieten met iets te drinken in je handen.
Lieve groet.

Reply
Hans 27 januari 2020 - 21:26

In Leiden is er altijd wel muziek, swingt weer goed. Hans

Reply
rietepietz 27 januari 2020 - 22:00

En zo had jij een geweldige avond, best wel verdiend hoor

Reply

Plaats een reactie