Home Cultuur Tweede auditiemiddag BNNVARA Leids Cabaretfestival, (volgens mij) beter dan de eerste auditieronde

Tweede auditiemiddag BNNVARA Leids Cabaretfestival, (volgens mij) beter dan de eerste auditieronde

door Emile van Aelst

Ik schreef het vorige week ook al, het is moeilijk een mening te geven over de prestaties van de auditanten, omdat de degenen die doorgaan met dezelfde show komen in de volgende ronde en eventueel finale. Vorige week was het ook niet leuk om (persoonlijke) voorkeuren te geven, dat zou voor de deelnemers van gisteren niet leuk zijn.  Het was gisteren weer behoorlijk druk in Galerie de Leidse Lente.

Er stonden zeven kandidaten op het programma om een kans te maken voor de volgende ronde.

Als het goed is wordt vanavond bekend wie er door gaan naar de volgende ronde, dus kan ik mijn lijstje met favorieten met gemak noemen. Enige risico is dat mijn smaak totaal afwijkt van wat de jury beslist. Ik geef onderaan mijn lijstje met favorieten voor de volgende ronde. Eerst loop ik even de kandidaten van gisteren langs, waarbij ik direct kan zeggen dat het niveau over het algemeen een stuk hoger lag gisteren. Ik heb helaas alleen het laatste stukje van Sanjeevani Hendriks gezien.

Lekker gezellige snelle babbel over haar leven als geadopteerd kind uit Sri Lanka. Ik vind het jammer dat ik niet haar hele show heb gezien.

De presentatie was ook deze middag weer in handen van Martijn Kardol. De rode draad van zijn presentatie was het weggeven van flesjes Leids Cabaretfestival bier.

We blijven even in het buitenland met de Somalische Sayeed Siyad. Ook hij vertelde hoe hij in Nederland terecht gekomen is.

Wat ik persoonlijk lekker vond was zijn oproep te zeggen wat je denkt of bedoelt. Waar wij tegenwoordig heel voorzichtig zijn met het roepen van zwarte etc, vindt hij geen probleem en alleen maar duidelijk.

Wie wil er nu een flesje bier, waarom reageert niemand. Kom op Leiden jullie drinken toch wel bier.

Gelukkig daar is iemand die een biertje wil.

Drink het even op je gemak op, het is nu toch pauze. De pauze geeft elke keer weer een run op de bar.

 Wel erg goed dat de bar tijdens de optredens dicht is, zowel voor de artiesten als het publiek een stuk rustiger.

Alyssa Gonzalez was leuk, maar in mijn ogen nog wat jong en chaotisch.

 Zoals bij meerdere auditanten heb ik ook bij haar het gevoel dat we er later best nog wel meer van gaan horen. Maar wat mij betreft nu nog even te vroeg.

Het gaat nu zo hard met het Leids Cabaretfestival bier dat de brouwer zojuist heeft besloten bij te brouwen, dus ik kan er nog eentje weggeven.

Lisa Ostermann was voor mij de verrassing van de middag.

Het zat geweldig en mooi in elkaar en de twintig minuten vlogen om.  Wat ik vorige week bij het optreden van Thjum Arts had, was er nu ook weer dat gevoel van yess verfrissend, snel en sterk.

Het publiek was het, denk ik, helemaal met mij eens, want het applaus bleef nog lang aanhouden na haar optreden.

Het volgende optreden was van MomentOpnames.

Een cabarettrio dat duidelijk ontstaan is bij een van de studentenverenigingen in (ik dacht) Utrecht.

Ze hadden goede teksten en kregen de zaal lekker mee.

In de pauze vroeg Martijn Kardol zich af, hij loopt de hele middag te leuren met zijn bier en als MomentOpnames bellenblaas uitdeelt wil opeens iedereen het hebben. Raar publiek zijn jullie 🙂

De laatste twee auditanten van dit jaar maakten hun opwachting. Isha van der Burg moest ik even aan wennen, maar na een paar minuten kreeg ze grip op me.

Thierry Baudet  heb ik bij veel auditanten langs zien komen, maar haar verhaal over Thierry Baudet was net weer even anders en mooi gevonden.

Als laatste trad de Leidse Paul Maas op.Best wel een beetje moeilijk in je eigen stad, maar hij bracht het er goed van af.

Tja en dan nu een link iets, ik ga mijn voorkeur noemen voor de volgende ronde waarin er acht kandidaten doorgaan. Een beetje moeilijk is dat ik de laatste twee kandidaten vorige week niet gezien heb, dus die kunnen heeeeel goed of heeeeel slecht geweest zijn. Mijn voorkeur, voor zover ik de optredens gezien heb, gaat uit naar de kandidaten van vorige week Bart en Martin, en uiteraard Thjum Arts. Bij de kandidaten van deze week houd ik het op  Sanjeevani Hendriks, Saeed Siyad, MomentOpnames, Isha van der Burg en natuurlijk Lisa Ostermann. De achtste kandidaat zou best wel eens uit de twee kunnen komen die ik vorige week gemis heb. Vanavond of morgenochtend komt de uitslag van de jury, ben benieuwd hoe ver ik er naast zit:-) De finale in de Leidse Schouwburg is uitverkocht, voor de twee voorrondes en de halve finale zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

In de fotoslideshow nog een paar sfeerfoto’s van deze tweede auditie.

Ik zie nu net de uitslag van de jury en ik zit er gelukkig niet al te veel naast 🙂

MAANDAG 10 FEBRUARI
Sanjeevani Hendriks
De Vriendendienst
Lisa Ostermann
Saeed Siyad

DINSDAG 11 FEBRUARI
Annemarie Koopman
Thjum Arts
Alyssa Gonzalez
Bart & Maarten

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 20 januari 2020 - 21:31

Ik proef hier wat meer sfeer in het geheel. Ben benieuwd wie gaat winnen.

Reply
די מריו 20 januari 2020 - 22:53

en jij hebt er weer een gezellige avond bij gehad. Dat is ook belangrijk.

Love as always
Di Mario

Reply
rietepietz 21 januari 2020 - 21:54

Op jouw smaak durf ik wel te vertrouwen. Dan nu even afwachten wie de winnaar gaat worden.

Reply

Plaats een reactie