Home Cultuur Gezellige Comedy Night in Café de Plantage

Gezellige Comedy Night in Café de Plantage

door Emile van Aelst

Aan de bar van elke kroeg hoor je vaak de mooiste verhalen of grappen. Marjolein Veeren, barvrouw van Café de Plantage, vond dat je daar eigenlijk meer mee moest doen. Zodoende organiseerde zij vorig jaar de Plantage Comedy Night, waar klanten hun verhalen nu eens op een podium aan de hele kroeg konden vertellen. Donderdagavond was alweer de derde Comedy Night. Volgens presentator Hans van der Velde zou het weer een gedenkwaardige avond gaan worden.

Het leuke is dat niemand podiumervaring heeft en het gewoon klanten van Café de Plantage zijn. Het getuigd van lef om dan voor een volle kroeg je verhaal te gaan doen.Vooraf en tussen de optredens speelde Ewald Ebing op de piano en kwamen er bekende film en andere melodieën langs.Voor John Spreeuw was het de tweede keer dat hij in de Plantage optrad. Om het een beetje leuk te houden beloofde hij iets anders te vertellen dan een half jaar geleden . Ik leerde wel een nieuwe woord tijdens zijn optreden. John vertelde dat hij aan procrastinatie lijdt, aan wat….. procrastinatie dat is uitstelgedrag. Zo zie je maar weer stand up comedy en je neemt er toch nog wat van mee.

John Stadhouder doet eigenlijk helemaal niet aan stand up comedy, hij doet meer aan sit down comedy.

John vertelde mooie verhalen over zijn weekenden met de visclub en zijn rugby verleden. Van die heerlijke verhalen die ook aan de bar niet zouden misstaan.

Het publiek was natuurlijk helemaal Leids dus het waren vaak herkenbare verhalen en situaties.

Ot en Gup wonen in het studentenhuis naast de Plant (afkorting voor café de Plantage) en grepen terug naar een nacht in november toen het brandalarm in het meidenhuis af ging. In ochtendjas, pyama,  etc stonden de meiden op straat. Marjolein was al gesloten en nog wat aan het opruimen, op verzoek van de politie liet ze iedereen na sluitingstijd binnen. Volgens Ot en Gup is het belangrijk om te weten dat: ‘staat je huis in de brand, ga dan  naar de Plant’.

Heel herkenbaar waren ook de typetjes die Ot en Gup neerzette. Ze lieten een paar stamgasten op satirische wijze de revue passeren, zoals onder andere Ruud.

Ruud staat natuurlijk ook bekend om ‘de ballen van Ruud’ die ook vanavond weer rond gingen.

Mooi om de stamgasten eens in een andere vorm langs te zien komen.

Ewald speelde weer zo’n heerlijk nummer ‘The Entertainer’ van Scott Joplin. Ik blijf dat echt een heerlijk en letterlijk en figuurlijk een eindeloos nummer vinden.

Marjolein had geluk dat ook Cees was gebleven anders had ze het nooit in haar eentje gered achter de bar.

Laatste optreden deze avond was van Henk Groenendijk.

Henk is al jarenlang vaste gast en kende ook vrijwel het hele publiek. Tja dan kan je verwachten dat bijna iedereen wel even bij hem aan de beurt komt.

Voor iedereen na afloop een fles drank en een bosje tulpen. Komend najaar is er weer een Comedy Night in de Plantage,dus je kan vast inspiratie opdoen in het café of aan de bar 🙂

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 18 januari 2020 - 20:31

En dat allemaal op het Hertog Jan podium uit Limburg…

Reply
rietepietz 18 januari 2020 - 20:52

het is dus eigenlijk een beetje “roasten” als ik het goed begrijp;-)

Reply
די מריו 18 januari 2020 - 20:57

Scherp gezien Sjoerd.. goed podium…

Love As always
Di mario

Reply
Skyblog 19 januari 2020 - 16:49

Leuke stamgasten in de café te zien. Het was daar gezellig druk geweest. Groepje is zeker daar heel bekend.

Reply
Nicky 20 januari 2020 - 11:50

Dat podium is inderdaad geweldig. Het lijkt me inderdaad erg leuk, al die kroegverhalen.

Reply

Plaats een reactie