Home Leiden CDA reikt Walenkamp-award uit aan vrijwillligers R.K. Zorgcentrum Roomburgh

CDA reikt Walenkamp-award uit aan vrijwillligers R.K. Zorgcentrum Roomburgh

door Emile van Aelst

Vanavond werd in Koetshuis de Burcht tijdens de CDA Nieuwjaarsreceptie traditiegetrouw de Walenkamp-award uitgereikt. Voordat de uitreiking plaats vond waren er uiteraard nog twee korte toespraken. Voorzitter Bart van Horck heette iedereen welkom en was blij dat er ook CDA raadsleden uit omliggende plaatsen zoals Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten waren gekomen.

Het gaat goed met het CDA en gaan we een druk jaar tegemoet hield hij de leden voor. Er komt een bestuursverkiezing en het CDA gaat zich druk voorbereiden op de 2e Kamer verkiezingen in maart 2021.

Fractievoorzitter Joost Bleijie bleef iets dichter bij huis en weet dat er ook in Leiden veel gaat gebeuren het komend jaar. Ook het CDA snapt dat er gebouwd moet worden, maar blijft tegen gigantische woontorens van 100 of 125 meter.

Er komen een aantal onontkoombare bezuinigingen aan in het sociaal domein, maar we moeten dat wel heel zorgvuldig doen. Ook moeten we rekening houden met de zorg en leefomstandigheden van onze ouderen.

En daarmee was direct het bruggetje gelegd naar de Walenkamp-award.  Deze award is een eerbetoon- en nagedachtenis aan voormalig CDA wethouder Joop Walenkamp (1949-1997). Deze wethouder was creatief en vindingrijk in zijn oplossingen voor moeilijke vraagstukken in Leiden. Hij verloor bij zijn beslissingen nooit het belang van groeperingen en de stad uit het oog. Daarom dat het CDA jaarlijks de award uitreikt aan personen of groeperingen die zich inzetten voor het belang van Leiden en haar inwoners.

Dit jaar gaat de award naar de vrijwilligers van R.K. Zorgcentrum Roomburgh. Deze vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om het welzijn van de ouderen te bevorderen of te waarborgen. Behalve het organiseren van activiteiten, brengen zij bewoners naar de dokter of het ziekenhuis, zijn een luisterend oor en staan zeven dagen per week voor de bewoners klaar.

Joost Bleijie overhandigde de schaal aan vrijwilligerscoördinator Willeke Wieman.

Vol trots bekeken de vrijwilligers de Walenkamp-award.

Joost Bleijie vertelde na afloop, dat hij tijdens een bezoek aan het zorgcentrum echt onder indruk was van het werk dat de vrijwilligers in Roomburgh doen.

Willeke Wieman vertelde dat deze award een mooie erkenning en waardering is voor het werk van de vrijwilligers.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 16 januari 2020 - 6:58

Erkenning van werk van vrijwilligers is altijd goed.

Love as Always
Di mario

Reply
Sjoerd 16 januari 2020 - 8:01

Die hebben ze in ieder geval in the pocket en een het is een stimulans om op deze wijze verder te gaan.

Reply
rietepietz 16 januari 2020 - 18:39

Mooie schaal, en dik verdiend natuurlijk door al die vrijwilligers.

Reply
Dwarsje 18 januari 2020 - 14:09

Is het weer verkiezingstijd of zo?

Reply
Emile van Aelst 18 januari 2020 - 23:01

Nee hoor deze schaal wordt elk jaar uitgereikt tijdens hun nieuwjaarsreceptie.

Reply
Nicky 18 januari 2020 - 20:02

Waar zouden we zijn zonder de inzet van zulke mensen? Mooi dat ze een award hebben gekregen.

Reply

Plaats een reactie