Home Leiden Nieuwjaarsreceptie Zorg en Zekerheid en ZZ Leiden Basketball in teken van de jonge Rembrandt

Nieuwjaarsreceptie Zorg en Zekerheid en ZZ Leiden Basketball in teken van de jonge Rembrandt

door Emile van Aelst

Een van de Nieuwjaarsrecepties waar ik echt altijd naar uit kijk is die van Zorg en Zekerheid, de hoofdsponsor van ZZ Leiden Basketball. Niet alleen voor de gezellige borrel en het perfecte eten, maar vooral omdat ze net dat beetje meer invulling aan de receptie geven, met interessante toespraken en een verrassende gastspreker.  De gastspreker stond natuurlijk al op de uitnodiging, maar mocht je die niet goed gelezen hebben dan begreep je in de hal al wie de gastspreker zou zijn.

Behalve het mooie programma, zijn er natuurlijk bij binnenkomst ook welkomstbubbels.

In tegenstelling tot andere borrels, werden de gasten hier na een klein half uurtje verzocht naar het auditorium te komen waar alles klaar stond voor een programma met diverse sprekers.

Henk Gerla, bestuurslid Zorg en Zekerheid, heette iedereen welkom.

Hij maakte van de gelegenheid gebruik om te vertellen, voor wie het nog niet wist, dat Zorg en Zekerheid een zorgverzekering is die heel actief is in het, voor zover mogelijk, voorkomen van zorg. Ze zijn dan ook heel actief met ondersteuning van diverse maatschappelijke projecten.

Sinds een maandje rijden er ook fietstaxi’s door Leiden en zag ik nou acteur Tim den Besten door Leiden fietsen met topspeler Worthy de Jong achterop.

Veel beweging en gezondheidsprogramma’s worden dan ook door Z&Z gesteund zoals bijvoorbeeld het project Fietsmaatjes.

Het lijstje maatschappelijke instanties en organisaties waar ze partner in zijn, of aan meewerken is dan ook indrukwekkend.

Zorg en Zekerheid is ook al sinds 2006 hoofdsponsor van ZZ Leiden Basketball. Voorzitter Marcel Verburg keek even terug op het afgelopen jaar en alvast een vooruit naar het komend jaar.

ZZ Leiden is niet alleen voor zichzelf bezig, maar probeert ook de Leidse jeugd in beweging te krijgen en natuurlijk ook te interesseren voor het basketball.

De doelstellingen voor het afgelopen jaar waren gehaald.

De genodigden waren dan ook onder de indruk van het positieve verhaal van Marcel Verburg.

Gastspreker van de avond was Onno Blom die onlangs de biografie van de jonge Rembrandt het licht liet zien.

In een ruim half uur durende presentatie wist hij het publiek te boeien met verhalen over en achtergronden van het leven van onze beroemdste Leidenaar.

De manier waarop hij vertelde was zo boeiend dat het half uur voorbij vloog en wat mij betreft had hij nog even door mogen gaan.

Het mooiste compliment was denk ik wel dat iemand mij vertelde, “tot vanavond had ik niets met Rembrandt, maar ik ben nu helemaal om en denk dat ik dat boek maar eens moet kopen”.  Dat laatste was niet nodig maar daar kom straks op terug.

Na de presentaties stond er beneden in de kantine een uitgebreid buffet klaar.

Iets met voordringen en eten volgens mij 🙂

Marja van Tilburg, de huisfotograaf van ZZ Leiden, kon het grootste gedeelte van de avond haar camera laten liggen en lekker genieten van het buffet en de gezelligheid.

De spelers genoten uiteraard ook van het buffet.

De spelers mengden zich tussen de rest van de genodigden en konden even ontspannen over de resultaten en de toekomstige wedstrijden praten.

Bij ons aan tafel stond Sergio de Randamie en werd nog even teruggekeken op de stunt van afgelopen woensdag toen ZZ in de FIBA Europe Cup een stunt uithaalde door met 89-83 te winnen van het Russische Enisey Krasnoyask.

De Nieuwjaarsborrel van Zorg en Zekerheid staat ( bij mij in elk geval 🙂 ) ook bekend om zijn lekkere en prachtig uitziende nagerechten.

Eigenlijk zou je overal wel van willen proeven. Kirsten Zitman, teammanager iDoe, had de oplossing. We halen een paar bordjes met alle nagerechten, een mes en een aantal vorkjes zodat we met de hele tafel kunnen proeven.

Als dat geen smakelijk eind van de avond is.

Bij de uitgang lag er voor iedereen een gesigneerde versie van het boek ‘De jonge Rembrandt’  van Onno Blom klaar.

In de fotoslideshow/filmpje nog een aantal sfeerbeelden van deze Nieuwjaarsreceptie.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 12 januari 2020 - 10:36

Dat is mooi, en je hebt nog wat te lezen ook…

Reply
די מריו 12 januari 2020 - 11:07

S herkende meteen Rembrandt.. dat is dan toch wel weer grappig.

Love as always
Di mario

Reply
rietepietz 12 januari 2020 - 20:27

Nou dat kun je wel een buffet noemen zeg, wat een hoeveelheden eten!Ik hoop dat Z en Z ook nog wat geld overhoudt voor als alle preventieve zorg niet geholpen heeft en je toch ziek wordt?

Reply
Nicky 14 januari 2020 - 21:29

Tjonge… ik krijg er honger van…

Reply
Kakel 15 januari 2020 - 16:39

Dat is nog eens een buffet! Meestal noemen ze dat een lopend buffet, waarna ik altijd aan mijn wandelschoenen denk.
De zorg is ieders zorg. Vooral van de “kleine mensen” waar zorgverzekeraars graag overheen kijken. Maar ik proef in deze reportage louter bevlogen mensen. Het toetje had ik ook best willen proeven (-:

Reply

Plaats een reactie