Home Leiden 8.000 Euro naar goede doelen en Tjeerd Scheffer Leidenaar van het jaar volgens de leden van de Business Club Leiden

8.000 Euro naar goede doelen en Tjeerd Scheffer Leidenaar van het jaar volgens de leden van de Business Club Leiden

door Emile van Aelst

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Business Club Leiden werd ook dit jaar bekend gemaakt wie, volgens de leden de BCL, Leidenaar van het jaar is geworden. De eer viel dit jaar Tjeerd Scheffer te beurt en hij mag aansluiten in het indrukwekkende rijtje van Jochem Myjer, Armin van Buuren, Henri Lenferink, Robert Strijk, Leidse Glibber, Gerard van den Berg, Tom Holswilder en Chris de Waard.

Sfeervolle entree bij Grandcafé de Burcht, later toch maar de vuurpotten uitgedaan om de trap te sparen 🙂

Het liep al snel vol bij de Burcht en feestjes van de BCL zijn altijd gezellig.

 

Veel BL-ers  (BL = Bekende Leienaar) altijd bij de BCL.

De leeshoek, of te wel Leven Magazine uitgever Sander Pardon en LOS redactrices Caroline Spaans en Teuntje van Delft.

Even kijken of alle genomineerden binnen zijn dacht Jaap Ente van Gils.

Heee John Brussel moet jij niet fotograferen in plaats van staan te kletsen.

Rob van Marwijk reikte een aantal cheques uit aan goede doelen die de BCL tijdens deze receptie in het zonnetje wilde zetten. 500 Euro naar de Pilgrimuitvoering van de Leidse Koren Ontmoeting komend jaar.

1.000 Euro voor Ledverlichting van de Leiderdorpse kerk zodat de dominee ook in het donker haar kerk kan vinden.

500 Euro voor mevrouw Kulk die elk jaar een kerstdiner en bingo organiseert in Rosenburgh. Meestal wordt het bekostigd mer her en der gisten van een tientje, nu is in een keer het feest voor komend jaar betaald. Spontaan werd er ook aangeboden dat er een koor gratis komt zingen.

Een klapper van 5.600 euro naar de Stichting Droomwens. Zij maken dromen waar van mensen met een levensbedreigende ziekte.

Tatatata, het moment was daar, de genomineerden mochten naar voren komen en binnen enkele minuten zou duidelijk worden wie de Leidenaar van het jaar ging worden.

Dichterette Pink Meltzer, maakte van haar nominatie gelijk gebruik om een mooi lofdicht op Leiden voor te dragen.

Voor Meta Knol, directeur museum De Lakenhal, was 2019 hoe dan ook een geweldig jaar met de heropening van het museum en de tentoonstelling De Jonge Rembrandt.

Journaliste, 100% mediavrouw en voetbalster Reanne van Kleef wordt de rising star van Leiden genoemd. Ze was blij en trots genomineerd te zijn en gaat lekker op de ingeslagen weg door.

Willem Gressie organiseert al ruim 25 jaar twee festivals in Leiden, Coverbox en Springpop. Hij was overompeld toen hij onlangs hoorde dat hij genomineerd was.

Daaf Sloos, directeur van de Leidse Rederij en allesdoener in Leiden, van de Rotary Santa Run tot aan de Lakenfeesten aan toe en alles daar tussenin.

Het was erg spannend geweest en het ging slechts om enkele stemmen, maar uiteindelijk werd Tjeerd Scheffer Leidenaar van het jaar. Een kleine greep uit zijn bezigheden, hij organiseert al 30 jaar de Lieden Marathon, organiseerde samen met Peter Labrujere afgelopen zomer het grote Rembrandtfestival, bestuurslid Stichting Vrienden van de Binnenvest en nog veel meer werkzaamheden op vrijwillige basis.

Na de uitreiking van de cheques en de bekendmaking van de uitslag ging de borrel gezellig verder.

Taxi 🙂

Wie wil nu met wie op de foto, hoe dan ook goede vrienden, D66 tweede kamerlid Paul van Meenen en oud international Wim Rijsbergen.

Ik klap niet uit de school, ik zeg alleen maar iemand moet het licht uit doen.

In de fotoslideshow hieronder nog een aantal sfeerfoto’s van de BCL nieuwjaarsborrel.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Nicky 8 januari 2020 - 23:37

Grappig. Daaf hebben we gezien deze zomer. Ik wist niet dat hij de directeur is. Die cheques zijn prachtig, trouwens. En wat leuk voor Tjeerd! Wie wil er nou niet bij jou in het rijtje?

Reply
די מריו 8 januari 2020 - 23:52

Ik had een hele andere favoriet. Ik noem geen namen, maar ik denk wel dat zij het binnen vijf jaar is… en dat al zo jong.

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 9 januari 2020 - 9:28

Ik sluit me bij Di Mario aan, die komt er wel…

Reply
rietepietz 9 januari 2020 - 22:10

En zo komen er steeds meer bijzondere Leidenaren, je bent in goed gezelschap. i

Reply

Plaats een reactie