Home Leiden Wie wordt Leids Raadslid van het jaar 2019, er kan nog genomineerd worden tot 15 januari

Wie wordt Leids Raadslid van het jaar 2019, er kan nog genomineerd worden tot 15 januari

door Emile van Aelst

Ook dit jaar buigt Jury 071 zich weer over de vraag wie er raadslid van het jaar gaat worden.  De uitslag wordt bekend gemaakt op 24 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 in Koetshuis de Burcht. Vorig jaar werd toenmalig Groen Links fractievoorzitter Ashley North gekozen tot raadslid van het jaar. Ondertussen is Ashley wethouder, of het een met het ander verband houdt daar kan de Jury alleen maar naar gissen 🙂

De verkiezing is in 2006 in het leven geroepen door D66 die toen slechts met twee leden in de raad zat en om de nieuwjaarsreceptie een beetje gevuld te krijgen bedachten zij deze verkiezing. Ze kozen toen nog niet het Raadslid van het Jaar, maar het heette toen nog ‘wie heeft het afgelopen jaar het D66 standpunt het best gesteund of verwoord’. De eerste winnaar werd het toenmalig VVD fractielid Paul Laudy, die ook een aantal jaren later wethouder werd. Toeval bestaat niet.

Nadat D66 de grootste partij in Leiden werd is er een aparte onafhankelijke jury gevormd om jaarlijks het Raadslid van het Jaar te kiezen. Momenteel bestaat de jury uit de voormalig raadsleden Margreet van Wijk- Meijer (VVD), Annemieke Strijers (D66) en Gerard van Hees (GL) aangevuld met journalisten Hans Schuurman (Leids Nieuwsblad), Chris de Waard (Sleutelstad), Emile van Aelst (Leidse Glibber) en (niet op foto) Loman Leefmans (Leidsch Dagblad).

Zaterdag kwam de jury voor de eerste keer bij elkaar en maakte een eerste groslijst.

Uiteraard is de Jury niet heilig en staat open voor elke suggestie, vandaar dat iedereen tot 15 januari raadsleden kan nomineren. Dit kan via de diverse social media zoals Facebook, Instagram en Twitter. @jury071 is het account wat voor alle drie de social media te gebruiken is.

Eerdere winnaars waren:

2006 Paul Laudy (VVD Leiden)
2007 Hans van Egdom (GroenLinks Leiden)
2008 Abraham Filippo (CDA Leiden)
2009 Conny Broeyer (PvdA Leiden)
2010 Dick de Vos (Partij voor de Dieren)
2011 Robert-Jan van Ette (PvdA Leiden)
2012 Julian van der Kraats (SP Leiden)
2013 Mark Koek (D66 Leiden)
2014 Gijs Holla (PvdA Leiden)
2015 Margreet van Wijk – Meijer (VVD Leiden)
2016 Mart Keuning (ChristenUnie Leiden)
2017 Jos Olsthoorn (GroenLinks Leiden)

2018 Ashley North ( GroenLinks Leiden)

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 5 januari 2020 - 14:28

We wachten in spanning af… ik weet zeker dat ik niet de winnaar ben.

Love As always
Di mario

Reply
Nicky 5 januari 2020 - 14:44

Dat zegt me weinig. Maar ik houd me ook helemaal niet bezig met politiek.

Reply
Sjoerd 5 januari 2020 - 14:50

Dat is de ver van mijn bed show…

Reply
rietepietz 6 januari 2020 - 19:11

Aan mij heb je niks, ik weet natuurlijk niets van de politiek in Leiden dus kan niet stemmen,

Reply

Plaats een reactie