Home Leiden Jaaroverzicht, tja ik denk wel dat het een goed jaar geweest is, met een waanzinnig hoogtepunt op 2 oktober

Jaaroverzicht, tja ik denk wel dat het een goed jaar geweest is, met een waanzinnig hoogtepunt op 2 oktober

door Emile van Aelst

Een jaaroverzicht maken is altijd een beetje moeilijk, of beter gezegd een beetje boel moeilijk.  Er waren natuurlijk vele hoogtepunten in Leiden afgelopen jaar, alle mooie evenementen, de heropening van musea de Lakenhal en Naturalis en zo kan ik natuurlijk tientallen dingen noemen.

Na het jaar 2018 waar ik na 32 jaar afscheid moest nemen van Hill, was 2019 het jaar van doorgaan, de boel oppakken en geen nieuwe richtingen zoeken, maar gewoon het zelfde pad blijven volgen alleen nu in mijn eentje. Altijd moeilijk van je zelf te zeggen, maar ik denk dat ik het aardig doe. Ik zat dit jaar lekker in mijn vel, ben behoorlijk actief geweest en geniet van mijn werk en het leven. Voor mij was natuurlijk het absolute hoogtepunt dat ik volledig onverwacht op 2 Oktober ’s avonds na de Taptoe de Erepenning van de gemeente Leiden ontving en daarmee Ereburger van Leiden werd.

Dat is iets wat je nooit van je leven verwacht en heel trots op ben.

Ik moest dit jaar ook even wennen om voor het eerst na 32 jaar in mijn eentje vakantieplannen te maken. In eerste instantie maakte ik ze dus niet, tot ik opeens weg wilde en twee dagen later in de auto zat op weg naar een huisje in Duitsland. Een mooi leermomentje, eerst even beter kijken waar je terecht komt.

Het was een mooi en lekker koele benedenwoning, alleen was het er omheen wel heeeeeel erg groen. Als dat groen ’s avonds  in het pikkedonker ook nog allemaal geluiden maakt dan ben ik toch minder groen aangelegd dan menig ander en zelfs happy kwam zo nu en dan verschrikt terug hollen. Daarnaast was er in het dorpje waar ik zat geen restaurant of bar en was ik dus ’s avonds volledig overgeleverd aan de guerrilla-oorlog die tussen de beestjes in het groen werd uitgevochten.

In oktober pakte ik het slimmer aan, direct na 3 oktober vertrok ik naar La Carihuela. Als je drukte, restaurants, bars, mooi weer, veel Nederlanders en volop Leidenaren tegen wil komen moet je daar naartoe gaan 🙂

Ik wist dat ik daar half Leiden tegen zou komen en heb een week lang enorme lol gehad. Ik zat midden in het centrum met alle kroegen en restaurants om mij heen en mocht met mijn verhaal twee pagina’s in Leidsch Dagblad vullen.

Ook leerde ik er een aantal andere mensen kennen en heb heerlijk gegeten, onder andere tijdens een etentje dat Gösta en Hennie hadden georganiseerd.

Met deze drie hoogtepunten heb je natuurlijk nog geen jaaroverzicht. Op zo’n moment is het een groot voordeel dat ik elke week een hele pagina in het Leidsch Dagblad vul met leuke evenementen, openingen of borrels. Als je al die krantenberichten onder elkaar zet heb je een jaaroverzicht met ongeveer honderdvijftig hoogtepunten 🙂 Als je op de eerste foto links klikt dan loop je met de pijltjestoetsen in een keer het hele jaar door.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

9 reacties

די מריו 30 december 2019 - 13:59

Ik hoop dat je volgend jaar een nog mooier jaar zult hebben. En dan kunnen wij daar wel van meegenieten met je blog.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 30 december 2019 - 20:37

Je bent gewoon goed bezig Emile, en dat zou Hill ook zo gezien hebben. Ga vooral zo verder in het nieuwe jaar.

Reply
rietepietz 30 december 2019 - 20:43

Nou ik weet wel zéker dat je dat van jezelf mag zeggen, Ik neem mijn petje heel diep af voor de manier waarop je leven weer opgepakt hebt. Dat ereburgerschap is ook dik verdiend, je bent een kanjer.

Reply
Hans 30 december 2019 - 21:17

Nou Emile, jouw inzet heeft heel veel volgers een mooi jaar beleeft.
Het was altijd weer prachtig om te lezen en te zien wat je logt.
Een dikke knuffel ook aan Happy. Hans

Reply
Kakel 30 december 2019 - 21:55

Die krantenberichten vind ik super! Allemaal van jouw foto’s. Wat een eer, Emile. Wat zou je vrouw trots op je zijn geweest. Je bent dapper door gegaan maar het zal niet allemaal van een Leiden (-: dakje zijn gegaan.
Die prijs heb je zeer terecht gewonnen! Ik ben nog blij voor je. En trots, dat ik gewoon met je mag bloggen.
Lieve groet en de allerbeste wensen voor 2020!

Reply
nessy/quidam 30 december 2019 - 23:25

Hil zal trots op je zijn! Je doet het hartstikke goed 🙂 Al zijn er vast wel verdrietige momentjes, je doet het toch maar. Ik ga je zien in het nieuwe jaar xx

Reply
Nicky 31 december 2019 - 12:59

Wij vinden dat je heel goed doet. Hillies zit vast en zeker ergens op een wolkje apetrots op je te zijn. En dat je Ereburger van Leiden bent geworden, vonden wij eigenlijk alleen maar logisch. Fijne jaarwisseling en veel geluk en gezondheid in 2020. Liefs, Frank en Nicky

PS: officieel moet ik je om toestemming vragen omdat je in mijn jaaroverzicht terecht bent gekomen. Maar aangezien jij jezelf gerust online zet, ga ik er vanuit dat je het niet erg vind dat ik dat ook doe. Zo niet, dan hoor ik het van je!

Reply
Skyblog 1 januari 2020 - 10:49

Het was voor jou mooie jaar geweest. Je ziet veel kranten verhaaltjes van. Mooi gedaan zo. Het was voor jou trots geweest zijn. Je vrouw was trots op jou geweest zijn. Het was toen verdrietig geweest. Nu gaan met de allen nieuwe jaar erin. We wensen je een gelukkig nieuwjaar 2020 en goede gezondheid toe.

Reply
Linda v Tol 1 januari 2020 - 15:08

Wauw, een enerverend jaar achter de rug en fijn dat het je lukt, zo zonder je liefste Hill.
Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar dat moet ook niet. Daarvoor heb je vast een heleboel lieve mensen om je heen.
Ik wens je een super, mooi, gezond, 2020. Vol met nieuwe herinneringen.

Reply

Plaats een reactie