Home Cultuur Dit jaar geen Derde van Deelder, maar wel eerbetoon aan Jules Deelder

Dit jaar geen Derde van Deelder, maar wel eerbetoon aan Jules Deelder

door Emile van Aelst

Eigenlijk had hier vandaag een verslag moeten staan over de poezië en het jazzconcert ‘ Derde van Deelder’. Vorig jaar trad Jules Deelder samen met saxofonist Boris van de Lek, contrabassist Peer Wassenaar en gitarist Aron Raams op derde kerstdag op in Scheltema en het optreden werd de Derde van Deelder genoemd.Dit jaar zou er op derde kerstdag weer een ‘Derde van Deelder’ zijn, ditmaal in de Qbus. De datum en tijd stonden met rood  uitroepteken in mijn agenda want ik wilde dit voor geen prijs missen.

Helaas overleed Jules Deelder vorige week. Met zijn overlijden gaan we een groot dichter, nachtburgemeester, moppentapper, Spartafan, jazzicoon, kortom een mooi mens missen.

Als eerbetoon aan Jules Deelder en om toch nog een beetje het gevoel van de ‘Derde van Deelder’ te hebben zet ik hieronder de fotoslideshow en het filmpje van het optreden van vorig jaar op derde kerstdag.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 29 december 2019 - 9:54

Je hebt gelijk, het was een uniek en mooi mens, een echte Rotterdammer.

Reply
די מריו 29 december 2019 - 20:28

Ik zag zelfs een eerbetoon in amsterdam van hem. Als je dat als Rotterdammer voor elkaar kunt krijgen, dan ben je wel een grote.

Love as always
Di mario

Reply
Villasappho 29 december 2019 - 23:20

Wat een fijne ode aan die man, zijn silhouet lag vol bloemen.

Reply
Kakel 30 december 2019 - 22:11

De man was enig in zijn soort; een icoon. Altijd zichzelf en dan die gedichten…
“Hoe langer je leeft, des te korter het duurt.” Gebouwen, metrostations, straathoeken…overal kom je dichtregels van ‘m tegen. Morgen wordt hij herdacht in de Doelen.
Lieve groet ♥

Reply

Plaats een reactie