Home Sport Na Running Blind en Walking Blind, nu ook Skating Blind

Na Running Blind en Walking Blind, nu ook Skating Blind

door Emile van Aelst

Het is ondertussen alweer vele jaren bij hardloopwedstrijden een vertrouwd beeld, de lopers van Running Blind en hun buddy’s. Tegenwoordig zien we ze ook steeds meer bij wandeltochten en gisteren (voor zover we weten) voor het eerst ook op het ijs.

Bij Running- en Walking Blind zitten de lopers met een visuele beperking en de buddy met een koordje aan elkaar verbonden en geeft de buddy aanwijzingen zoals bijvoorbeeld, pas op stoeprand, hobbel of slechte weg.

Joke en Chris Larrewijn dachten wat op de weg kan, zou toch ook op het ijs moeten kunnen.

Woensdagmiddag hadden zes schaatsers met een visuele beperking en hun begeleiders de grootste lol tijdens een uurtje schaatsen.

Het was zo’n succes dat organisator Joke Larrewijn al aankondigde volgend jaar met een veel grotere groep weer te komen schaatsen.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 20 december 2019 - 0:09

Knap hoor. Ookal zit hier in de buurt een blinden en slechtziende instituut. Een van de grootste uitgevers van braille tijdschriften en boeken. Ik heb het ze hier nog niet zien doen.

Love As always
Di mario

Reply
Sjoerd 20 december 2019 - 8:59

ik vind het heel knap dat dat lukt…

Reply
rietepietz 20 december 2019 - 18:27

Wat lijkt me dát moeilijk om zo op een ander te moeten vertrouwen. Dat is wel lef hoor om het te doen.

Reply
Nicky 25 december 2019 - 11:07

Wat goed! Jaren ‘verkering’ gehad met een blinde meneer dus ik weet dat het soms best lastig is om iemand goed te begeleiden. Op het ijs is dat nog moeilijker, lijkt me.

Reply
Schaatsers met een visuele beperking genoten bij Skating Blind – Leidse Glibber 6 januari 2023 - 23:23

[…] Joke bedacht zich geen moment en zocht contact met de Drijvende IJsbaan. Twee weken later was de eerste Skating Blind een feit. Helaas (alweer) door corona is er twee jaar geen drijvende ijsbaan geweest en ook geen […]

Reply

Plaats een reactie