Home Leiden Joris Kerstboom in het licht gezet en rondje drijvende kerstmarkt, nostalgische kermis en ijsbaan

Joris Kerstboom in het licht gezet en rondje drijvende kerstmarkt, nostalgische kermis en ijsbaan

door Emile van Aelst

Met openen van de kerstmarkt en het ontsteken van de lichtjes in Joris kerstboom is Leiden nu echt volop in kerstsfeer. Onderaan dit artikel staat een kort filmpje van een wandelingetje over de kerstmarkt, nostaligsche kermis  en de ijsbaan.

Ook dit jaar worden er in Leiden weer tv opnames gemaakt voor het tv programma Joris Kerstboom. De reusachtige kerstboom voor de Hooglandsekerk werd zaterdagavond in het licht gezet.

Dit gebeurde tijdens de Binnenstadsborrel die het Centrum Management in de Hooglandsekerk organiseerde.

Voordat de verlichting in de kerstboom officieel, en voor de camera, aan ging werd iedereen welkom geheten door Hans Janssens, voorzitter van het Centrum Management Leiden.

Hij maakte van de gelegenheid ook gebruik om Gijs Holla, de nieuwe Centrummanager, voor te stellen.

Vorig jaar werden er voor het eerst, voor het aansteken van de lampjes, met zijn allen twee kerstliederen gezongen. Dat was zo leuk dat het dit jaar weer herhaald werd.

Voordat het publiek aan de beurt was zong het koor Sempre Cresendo onder leiding van dirigent Guido Marchena enkele kerstliederen.

Guido Marchena legde even uit wat hij qua zangkunsten van het publiek verwachtte 🙂

Niemand ging voor het zingen de kerk uit en met een biertje of bekertje glühwein is het natuurlijk extra gezellig in de kerk.

Wethouder Yvonne van Delft was blij dat ook dit jaar weer de start van de kersttijd in de Hooglandsekerk was.

De gigantische kerstboom op het plein is dit jaar geschonken door een familie uit de Merenwijk die toen ze daar kwamen wonen een klein kerstboompje in de tuin zette. Nu jaren later is de boom veel te groot voor hun voortuin en vonden ze het een mooi idee om de boom pas te kappen in december en aan de gemeente te schenken. Duurzamer kan bijna niet vertelde Yvonne van Delft.

Buiten stonden ondertussen de crew van Joris Kerstboom en belangstellenden in de kou te wachten om de lampjes in kerstboom officieel aan  te zetten.

Het is natuurlijk niet een kwestie van camera loopt, lampjes aanzetten, ohhhh roepen en klaar is Kees, of in dit geval Joris.

Nee, er werd eerst geoefend en daarna werd de boom een stuk vijf keer opnieuw aan en uit gezet om het publiek te filmen.

Ik heb nog nooit zoveel keer 5, 4, 3,2, 1, 0, ohhhhhhh geroepen voor een en dezelfde boom 🙂

Uiteindelijk stonden het publiek, de boom en Joris er goed op.

Er is een man die volgens mij nog weken in zijn slaap droomt van stekkers en ohhhhh. Joris kerstboom staat in tien verschillende steden en als je daar elke keer die stekker er in en uit moet halen, dan blijft dat wel hangen.

Het geeft wel een mooi sfeertje het koor Sempre Cresendo bij de verlichte kerstboom. Er had alleen in plaats van regen en wind een beetje sneeuw moeten vallen.

Nadat de lampjes aangestoken waren even wat eten om warm te worden.

Niet verkeerd een broodje kaasfondue van De Fransoos.

Best een klus, tien meter rode loper oprollen terwijl je vol in de wind staat.

Stop maar met aanroepen, de lichtjes branden al.

Binnen ging de Binnenstadsborrel verder met lekkere achtergrondmuziek van de Swing Society. Voor de bandleden best wel beetje koud.

Voor de eerste keer dat ik een drummer zag met handschoenen aan.

De bassist had nergens last van, maar ja die stond dan ook in de warme stal.

Het was een mooie opening van de kersttijd in Leiden, nu alleen nog een beetje sneeuw en het plaatje is perfect. In het filmpje hieronder wat sfeerbeelden van de kerstmarkt, de ijsbaan en de nostalgische kermis.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 16 december 2019 - 13:52

Ik kende die hele Joris niet, totdat ik afgelopen week in het glaspaleis van Schunck in Heerlen was… Daar staat ook zo’n wensboom. De dames aldaar waren zo vriendelijk dat ik daar ook mijn kerstgedachte achter heb gelaten…

Reply
rietepietz 16 december 2019 - 19:20

Er gebeurt héél veel op een klein stukje Leiden, oergezellig natuurlijk.Best een grote schaatsbaan maar laat ik maar gewoon op mijn schoenen blijven lopen, zó geweldig was mijn schaatsen nou ook weer niet.

Reply
די מריו 16 december 2019 - 21:33

Die Joris één keer zien lopen op Schiphol. Ik rende spontaan de andere kant op en heb daarom bijna mijn vlucht gemist.

Love As always
Di mario

Reply
Hans 17 december 2019 - 20:55

Joris Kerstboom is wel iets dat mensen verbind, net als ik lees op je blog.
Verbinden en verdraagzaamheid zijn de sleutel woorden. Hans

Reply
Nicky 19 december 2019 - 12:11

Wat een lekker kerstsfeertje. Dat biertje en wijntje in de kerk moeten ze vaker doen. Dan loopt de boel misschien minder leeg. Ik persoonlijk ga daar ook een stuk beter van zingen. 😉

Reply

Plaats een reactie