Home Centrum Vrijdagavond 20 december wandelen er 1574 Kerstmannen-vrouwen en kinderen door Leiden, nog 200 plekken vrij

Vrijdagavond 20 december wandelen er 1574 Kerstmannen-vrouwen en kinderen door Leiden, nog 200 plekken vrij

door Emile van Aelst

Vorig jaar deed Leiden voor de eerste keer mee aan de Rotary Santa Run. Het werd georganiseerd door De Leidse Rotary Club de Burcht. Het maximum werd gesteld op 1.000 deelnemers en die werden dan ook met gemak gehaald.

Dit jaar wordt de lat iets hoger gelegd en zou het maximum 1.500 worden, maar ja als we het over 1.500 hebben, dan zeg je in Leiden al gauw 1574. Het jaar dat Leiden bevrijd werd van de Spanjaarden en wat we nog jaarlijks op 3 oktober vieren. Vandaar dat er op vrijdagavond 20 december 1574 kerstmannen, vrouwen en kinderen door Leiden wandelen.

Er zijn nog ongeveer 200 plaatsen vrij dus wil je meedoen schrijf je dan snel in. De naam Run doet anders vermoeden, maar het is echt een wandeling voor het hele gezin. Iedereen krijgt een mooi kerstmannen pak, zodat heel Leiden die avond rood wit kleurt.

En afloop krijgt iedereen natuurlijk een mooie medaille.

Als je terug bent en je hebt zin om te schaatsen, dan mag dat gratis op de ijsbaan. Dat is een geweldig gezicht al die  een mooi gezicht al die kerstmannen, vrouwen en kinderen op het ijs.

Dinsdagavond werd in Koetshuis de Burcht een informatieborrel gehouden voor organisatie en sponsors.

Aan de Santa Run zit landelijk een goed doel gekoppeld en dat is de Nierstichting. In Leiden gaat daarnaast ook een gedeelte naar de Voedselbank en de Stichting Jeugd & Welzijn.

Er is ook dit jaar weer een mooie route uitgezet voor de wandeling en met tal van leuke en lekkere verrassingen onderweg. Op het kaartje zie je de route. Wat er te doen en beleven is onderweg ga ik natuurlijk niet verklappen.

Tijdens de borrel stelde voormalig Rotary de Burcht voorzitter, Anita Mantel iedereen op de hoogte van de laatste wetenswaardigheden omtrent de Leidse Santa Run.

Elke vrijwilliger of medewerker is goud waard en onmisbaar, toch een kleine extra attentie voor Marcel van America Digitaal Druk.

Zonder de al maandenlange inzet van Daaf Sloos en Yentl America zou de Santa Run in Leiden nooit van de grond gekomen zijn.

Daaf vertelde wat de deelnemers te wachten stond langs de route. Ik wil en mag er niet teveel over zeggen maar het wordt echt grandioos en overtreft alles van vorig jaar ruimschoots.

In Leiden worden sinds dit jaar eco bekers gebruikt bij evenementen, ook de gluhwein wordt in speciale ecobekers geschonken.

Als het pak en het startnummer opgehaald worden, krijgt iedereen een speciaal kerstlampje die je aan je pak moet hangen.

Het lampje wordt aangeboden door MB071, een samenwerkings initiatief van vrijwilligersorganisatie i Doe. 

Over vrijwilligers gesproken, er zijn nog een aantal vrijwilligers nodig, met name als wegafzetters/begeleiders. Wil je meehelpen of kijken of er nog plek is om mee te lopen, kijk dan even op de site van de Santa Run Leiden.

De pakken liggen alweer klaar om opgehaald te worden in het Havenkantoor van de Leidse Rederij.

Het gaat weer een prachtig gezicht worden al die wandelende Kerstmannen/vrouwen en kinderen door de stad.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 12 december 2019 - 7:06

Ik sla dit jaar eens een keer over.. ( net zo als vorig jaar, dat jaar ervoor… dat jaar ervoor en volgens mij dat jaar ervoor ook. Dat jaar daarvoor was ik er ook niet en dat jaar ervoor kon ik helaas niet. ) Succes mensen, haal en hoop geld op.

Love as always
Di mario

Reply
Sjoerd 12 december 2019 - 10:42

een mooi evenement voor een goed doel. ik wens alvast iedereen succes toe.

Reply
rietepietz 12 december 2019 - 18:19

Nou die paar mensen melden zich vast nog wel. Maar toch even een kritische noot, het staat natuurlijk reuze leuk maar al die pakken en lampjes, waar blijft dat weer allemaal……of ben ik nou echt een zuur oud mens aan het worden!

Reply
Hans 13 december 2019 - 15:45

Hopelijk wordt het een groot succes, met zoveel kerstmensen moet dat toch lukken. Hans

Reply
Nicky 15 december 2019 - 10:48

Dat wordt vast hartstikke gezellig!

Reply

Plaats een reactie