Home Centrum Drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn in Leiden gaat zaterdag open

Drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn in Leiden gaat zaterdag open

door Emile van Aelst

Er wordt momenteel hard gewerkt om de drijvende ijsbaan op het water van de Nieuwe Rijn op te bouwen. Maandag zijn de pontons in het water gelegd en vandaag werd er opgebouwd.

Als het goed is kan er vanaf zaterdag geschaatst worden.

Bijna elk jaar is het, mede door het zachte weer of regen, een race tegen de klok om het ijs de eerste keer goed op te laten vriezen. Dit jaar zijn de zijkanten tijdelijk afgesloten zodat de wind de eerste ijsgroei niet in de weg kan zitten.

Aan alle kanten werd gewerkt in afwachting van de mensen van Iceworld die de ijsmachines en  de vloer kwamen brengen.

De pontons lopen zoals elk jaar door onder de Koornbeursbrug. Volgende week worden hier achter de pontons gelegd voor de grootste drijvende kerstmarkt van Europa. Oke, oke oke, het is de enige drijvende kerstmarkt van Europa dus dan ben je automatisch wel de grootste 🙂

Oh wat betreft Kerst vergeet niet dat 20 december de Rotary Santa Run is en er 1574 kerstmannen, vrouwen en of kinderen weer door de stad wandelen en daarna gratis mogen schaatsen.

Er worden de hele maand allerlei activiteiten georganiseerd op en rondom de ijsbaan. Kijk voor het hele programma van de Winter Wonder Weken even op de website.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 4 december 2019 - 10:43

D’r was gisteren een dame uit Leiden in de winkel en die zegt.. ik denk dat de ijsbaan er dit jaar niet komt… (tegen mijn collega). Ik zeg.. tuurlijk wel.. Kijk maar bij Emile, die laat precies zien wanneer hij er komt… Ik zal mijn collega nog wel even er op attenderen.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 4 december 2019 - 12:28

De winkeliersvereniging van winkelcentrum Emiclaer, in Amersfoort organiseert van vrijdag 6 december tot en met zondag 26 januari Emiclaer on Ice.
Men heeft ervoor gezorgd dat er in die periode een drijvende schaatsbaan komt in de vijver van Emiclaer met een oppervlakte van 450 vierkante meter.
haha, dus niet meer de enige…

Reply
Kakel 4 december 2019 - 19:33

Roos gaat jaarlijks naar de schaatsbaan in Kralingen, Rotterdam. Die ligt 14 dagen.naast het terrein van de kazerne.
Wát een werk! Wát een ijver! Wát een planning. Leiden fikst het jaarlijks toch maar weer mooi.
Van mij mag je het rustig de grootste drijvende kerstmarkt van Europa noemen. Als je je niets verbeeldt, ben je niets (-:
Warme groet ♥

Reply
rietepietz 4 december 2019 - 22:06

Waarschijnlijk blijven mijn botten makkelijker heel als ik niét kom schaatsen, maar het zóu me best leuk lijken hoor,

Reply
Nicky 6 december 2019 - 12:46

Wat een klus elke keer weer. Er komt een hoop bij kijken. Maar ja, dan héb je ook wat!

Reply

Plaats een reactie