Home Leiden Genieten van het uitzicht in het Singelpark, alhoewel………

Genieten van het uitzicht in het Singelpark, alhoewel………

door Emile van Aelst

Het Leidse Singelpark krijgt steeds meer vorm, de afgelopen maanden is er een pad aangelegd langs het gedeelte  Rijnsburgersingel en Maresingel. Er zijn nu ook bankjes geplaatst zodat je tijdens een wandeling lekker kunt genieten van het uitzicht langs het Singelpark.

En toch en toch en toch, er is iets mee.

Ze zijn niet zo slim neergezet, of je moet een hekel aan mooie uitzichten hebben en meer geïnteresseerd zijn in de bebouwing langs het Singelpark.

In het Leidsch Dagblad stond vanmorgen dat de 3 bankjes inderdaad verkeerd om staan, maar dat de gemeente niet van plan is ze weer om te draaien. Ik heb even geteld maar het gaat niet om 3 bankjes maar minstens 8 bankjes.

Het blijkt dat het ook nog eens de verkeerde bankjes zijn, want ze waren besteld zonder rugleuning. Er komen nu bankjes zonder rugleuning naast te staan. Als ik het goed begrijp dan kan je op de bankjes zonder leuning beide kanten opkijken, maar wil je echt even lekker uitrusten dan moet je genieten van de prachtige panden langs de Singel. Lijkt me ook heel leuk als je daar woont en er zitten de hele dag mensen bij je naar binnen te kijken 🙂

Is het dan allemaal fout, nee natuurlijk niet. Er is ook een leuk zitje gemaakt op de hoek bij de Heen en Weer brug.

Dat ziet er nou mooi uit en werd ondanks het slechte weer gelijk al gebruikt.

Aan het begin van de Rijnsburgersingel zijn wel een paar stoeltjes goed geplaatst.

Je zit dan alleen wel weer met je rug naar Café de Pomerans toe,  een van de leukste en weinige oude biljartcafé’s van Leiden. Lekker van de zomer met een drankje in je hand naar de bootjes kijken, dat lijkt me heerlijk 🙂

Nog een kleine 4 maandjes en het voorjaar begint weer.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

nessy/quidam 29 november 2019 - 1:21

Tuurlijk moeten die anderen ook naar het water gedraaid worden.

Reply
די מריו 29 november 2019 - 7:02

Er is besteld zonder leuning en er is geleverd zonder leuning en dan is het niet goed? De buurtbewoners kunnen toch wel met een schep en wat kracht die bankjes omdraaien.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 29 november 2019 - 9:17

Haha, wie heeft daar liggen slapen…

Reply
Hans 29 november 2019 - 10:32

Het Singelpark ziet er zeker mooi uit, vooral de logbanjes 🙂
Helaas verkeerd geplaatst.
Maar Aan het begin van de Rijnsburgersingel zijn wel goed en handig als je gaat vissen. Hans

Reply
rietepietz 29 november 2019 - 18:31

Ze zouden ook nog de helft van de bankjes om kunnen draaien, er zijn vast ook wel mensen die het leuk vinden om naar de passerende wandelaars te kijken..

Reply
Nicky 1 december 2019 - 12:18

Ik vraag me dan altijd af of er tijdens het plaatsen níemand was, die gezegd heeft ‘Kunnen we ze niet beter andersom zetten?’ Misschien is dat ook wel gebeurd maar hebben ze zich gewoon gehouden aan wat er in de opdracht stond.

Reply

Plaats een reactie