Home Leiden De grote Piet Martino’s Sinterklaasshow

De grote Piet Martino’s Sinterklaasshow

door Emile van Aelst

Ik ben, als het om Sinterklaas gaat, zwaar gelovig en geniet als een kind van  het feest. Maar 3 Sinterklaasfeesten op 1 dag vond zelfs ik wel genoeg. Ik begon ’s morgens bij het Grote Piet Martino’s Sinterklaasfeest.  Ik hoefde niet ver weg want ik hoefde alleen maar over te steken naar het Groenoord Work & Play. ( de andere 2 feesten schrijf ik morgen over)

Dat de Zwarte Pieten discussie volledig uit de hand loopt daar is ondertussen iedereen het over eens. Een triest hoogtepunt zondag was dat van te voren de politie alle prullenbakken in de zaal en op het terrein heeft gecontroleerd en er een kilometer verderop bij het Sinterklaasfeest in de Zijl ’s morgens een bommelding was. Verder bleef het gelukkig rustig.

Voordeel van veel Sinterklaasfeesten bezoeken is dat de Zwarte Pieten je allemaal kennen en graag even op de foto willen. Dat doe ik dan natuurlijk in de hoop dat zij dan weer tegen Sinterklaas vertellen hoe lief ik ben. Jullie begrijpen dat ik na de afgelopen week waarin ik ongeveer 700 foto’s gemaakt te heb, bijna niet kan wachten tot het 5 december is.

Dag Welkompieten mevrouwen.Misschien voor de komende week ook nog maar een paar extra schoenen kopen. Zekerheid voor alles, voor je het weet is Sinterklaas het land alweer uit.

De show ging beginnen en de stemming zat er direct al in.

Alleen ik miste nog een paar Pietjes.

Keukenpiet had mevrouw Bloemenpiet, MagicPiet en Nieuwspiet even tijdelijk opgesloten omdat ze volgens hem altijd voor problemen zorgen. Piet Martino was het daar niet mee eens, dus samen met de kinderen werden ze weer terug getoverd.

Toen kon het feest pas echt beginnen.

Sinterklaas had dit jaar een nieuwe DJ Piet meegenomen naar Nederland. Hij moet alleen nog wel leren hoe hij moet mixen, want op Kerstliedjes en Pipi Langkous zaten we natuurlijk niet te wachten.

Al snel deed het volgende probleem zich voor, Sinterklaas kon zijn mijter nergens vinden. Gelukkig hebben we Magic Piet en die toverde de mijter wel even terug. Alhoewel, hij toverde de Rijmpiet met de mijter te voorschijn, nou ja de mijter was in elk geval terecht.

Nieuwspiet kwam zoals altijd weer met oud nieuws en had een oplossing gevonden voor de verdwenen mijter. Een Kerstmuts, verjaardagsmuts en een feestmuts. Ik zal jullie de foto besparen want zo laat je Sinterklaas natuurlijk niet over straat gaan.

Zelfs in de pauze bleven de Pieten de kinderen vermaken.

Het werd nu natuurlijk wel eens tijd dat Sinterklaas zou komen, nog maar even een extra liedje zingen.

Handig die bankjes voor de kinderen, ik denk alleen dat de kinderen het grootste deel van de voorstelling gestaan en gedanst hebben 🙂

Terwijl iedereen zich afvroeg waar Sinterklaas bleef, had ik hem al binnen zien komen en kon nog even snel een foto maken. Nu kan mijn 5 december helemaal niet meer kapot.

Hard zingen, nog harder zingen en heel hard zingen dat moet helpen om Sinterklaas binnen te laten komen.

He he gelukkig daar is hij en met de mijter.

Magic Piet heeft een pepernotenmachine en daar kan je ook speculaaspopjes mee maken. Hij had er zoveel gemaakt dat alle kinderen een speculaasje kregen.

Het feest eindigde met confetti en ballonnen, maar vooral met honderden dolblije kinderen omdat ze genoten hadden van de show.

Er was één probleempje, hoe krijg je Sinterklaas naar buiten met zoveel enthousiaste kinderen.

Probleempje twee, hij nam voor alle kinderen de tijd om een handje tegen, op de foto te gaan of een  praatje te maken.

Het was een Sinterklaasfeest zoals een Sinterklaasfeest hoort te zijn. Hieronder een kort filmpje met daarna een fotoslidehow en nog een kort filmpje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 25 november 2019 - 6:31

Haha, ik ga ook echt voor zwarte piet. Die roetveegmoppen doen het feest geen eer aan.

Reply
די מריו 25 november 2019 - 9:51

Volgens mij is het zo leuk om zwarte piet te zijn. En dan durf ik ook wel op de foto.

Love As always
Di Mario

Reply
rietepietz 25 november 2019 - 19:57

Wat een geweldig feest, helemaal zoals het hoort, ik snap wel dat je hier een ereplaats voor inruimt. Daar worden we allemaal weer kind van!

Reply
Kakel 25 november 2019 - 20:43

Doet me denken aan het jaarlijkse Sinterklaasfeest alhier. Met paard en wagen werd de goedheiligman naar de sporthal gebracht waar binnen de zwarte Pieten op hem stonden te wachten. Kinderen moesten op de grond zitten, maar zodra er muziek klonk, sprong m;n dochter overeind en was niet meer te stuiten.
Toch heerlijk dat deze nieuwe generatie er net zoveel plezier aan beleeft!

Reply
Nicky 27 november 2019 - 10:54

Prachtig feest voor de kinderen! En jij zit gebeiteld op pakjesavond.

Reply

Plaats een reactie