Home Leiden Maandelijkse Business Breakfast leverde cheque van 19.200 euro op voor Ronald McDonaldhuis Leiden

Maandelijkse Business Breakfast leverde cheque van 19.200 euro op voor Ronald McDonaldhuis Leiden

door Emile van Aelst

Elke derde donderdag van de maand komt een aantal Leidse ondernemers bij elkaar voor het Ronald McDonald Business Breakfast. Elke maand organiseert ander bedrijf het ontbijt. Traditiegetrouw wordt het ontbijt in november elk jaar door BDO georganiseerd. Tijdens dit ontbijt wordt ook bekend gemaakt wat de opbrengst van alle ontbijten in het afgelopen jaar is. Om 07.45 uur liep het restaurant op de hoek van de Schipholweg vol.

Behalve het goede doel en ontbijt is het natuurlijk ook de bedoeling dat je een beetje kan netwerken, vandaar dat er al zo vroeg op de ochtend interessante gesprekken zijn.

Voor het ontbijt begon maakten RMBB voorzitter Danny Douwes en penningmeester Ton Bakker het resultaat van dit jaar bekend.

Voor de ondernemers altijd weer een leuk moment om te zien wat ze het afgelopen jaar bij elkaar hebben gespaard. Elke ondernemer betaald 245 euro per jaar en de ontbijten worden grotendeels aangeboden door bedrijven of ondernemers.

Het meest spannend is het natuurlijk voor de medewerkers en bestuursleden van het Ronald McDonaldhuis.

Om de spanning er in te houden schreef Ton Bakker cijfer voor cijfer het bedrag op. Achter de komma stond alvast 100 euro die iemand had aangeboden om eventueel af te ronden.

Verbazing en enthousiasme bij de mensen van het Ronald McDonaldhuis. Het bedrag was dit jaar weer een stuk hoger dan vorig jaar.

Bijna 19.000 euro een ongekend bedrag.

Kinderarts Arno Roest van het Willem Alexander Kinderziekenhuis vertelde dat het ziekenhuis dankzij de vele giften de daktuin vrijwel helemaal heeft kunnen vernieuwen.

Na het aanbieden van de cheque konden de ondernemers eindelijk gaan ontbijten.

Alhoewel niet iedereen, Ronald McDonaldhuis manager Nancy Haanappel vertelde eerst nog aan verslaggeefster Reanne van Kleef heel blij te zijn met deze cheque. Hiermee kunnen we 300 overnachtingen financieren. Een overnachting kost 75 euro waarvan de ouders er 15 betalen, de rest hopen we via giften binnen te krijgen. Per jaar hebben we ongeveer 5.000 overnachtingen.

RMBB bestuurslid  Joost Kooreman vertelde dat het bestuur zich dit jaar weer hard heeft ingezet om meer deelnemers/sponsors te krijgen en mooi dat het resultaat daar nu zichtbaar van is.

Er waren meerdere ondernemers die het bedrag wel even af wilden ronden en zo kwam het eindbedrag nog 400 euro hoger uit 🙂

 

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 24 november 2019 - 8:43

Ik vind het echt super…

Reply
Hans 24 november 2019 - 11:53

Dat is zeker een prachtig bedrag.
Dat komt goed terecht. Hans

Reply
Nicky 24 november 2019 - 20:10

Een prachtig bedrag! Ronald McDonaldhuizen zijn geweldig, vind ik.

Reply
די מריו 24 november 2019 - 21:30

Dat doen die mensen toch maar mooi even. Ik vind het geweldig.

Love As always
Di mario

Reply
Dwarsje 25 november 2019 - 14:37

Heb totaal geen kritiek en vind het fantastisch dat weer een goed doel is gesteund. Hopelijk zal in de toekomst gezinnen worden gesteund wier kinderen zonder ontbijt naar school worden gestuurd omdat simpelweg er geen geld voor is. Ontbijten lijkt voor velen een simpele handeling, voor velen is het nog steeds een knorrende maag de hele dag.

Reply
Joost Kooreman 25 november 2019 - 22:57

Deze business club is al heel oud en specifiek opgericht met dit doel. Dit is ook in statuten vastgelegd.

Ik begrijp de reactie er zijn dan ook veel goede doelen en ideeën.

De Lionsclub is dacht ik een club die altijd kijkt naar nieuwe doelen, zeker ben ik hier niet van.

Of het Rabowensenfonds.

Mogelijk voor u goed daar te informeren.

Met vriendelijke groet.

Reply

Plaats een reactie