Home 3 October/Leids Ontzet Opbrengst collecte tijdens 3 Octoberoptocht door Lions Leiden Lugdunum Dualis aangeboden aan Stichting Leergeld

Opbrengst collecte tijdens 3 Octoberoptocht door Lions Leiden Lugdunum Dualis aangeboden aan Stichting Leergeld

door Emile van Aelst

Elk jaar lopen de leden van de Lions afdeling Lugdunum Dualis voor de 3 Octoberoptocht uit om geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar was dat de Stichting Leergeld.

Afgelopen dinsdag werd het opgehaalde bedrag door Lions voorzitter Leendert Hameling overhandigd aan Gert Versluis, voorzitter van Stichting Leergeld. Het opgehaalde bedrag is iets lager dan andere jaren, maar dat zit hem waarschijnlijk in het feit dat steeds minder mensen contant klein geld bij zich hebben.  Het bestuur heeft een jaar de tijd om daar eens over na te denken hoe dat op te lossen is 🙂

Jacqueline Bruggink, coördinator Stichting Leergeld, administratrice Nan Straathof en voorzitter Gert Versluis waren enorm blij met het opgehaalde bedrag en ook de aandacht voor Stichting Leergeld.

Voorzitter Gert Versluis legde uit hoe Leergeld werkt. Zo wordt er geen geld gegeven maar materialen, bijvoorbeeld als een kind een fiets nodig heeft om op school te komen, dan koopt de stichting een fiets. Datzelfde geldt voor laptops, zwemlessen of andere aanvragen.

De leden van Lions Lugdunum Dualis zijn nu alweer aan het nadenken over het goede doel van volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 22 november 2019 - 7:01

en weer een goed doel geholpen, dat is leuk en goed voor de samenleving.

Love As always
Di mario

Reply
Sjoerd 22 november 2019 - 8:53

Alle beetjes helpen, ook dit wat grotere beetje. Maar ik denk dat deze stichting veel meer geld nodig heeft.

Reply
Nicky 23 november 2019 - 12:19

Nou ja, wie het kleine niet eert… toch een mooi bedrag opgehaald. Ik vraag me af in hoeverre mensen nog donaties kunnen missen. Ondanks alle positieve berichten wordt het leven steeds duurder. Misschien dat er daarom steeds minder opgehaald wordt.

Reply
Hans 23 november 2019 - 15:29

Goed dat er zoveel inzet is in de maatschappij. Hans

Reply

Plaats een reactie