Home Leiden Leiden Marathon sponsoruitje op grote hoogte met internationaal tintje

Leiden Marathon sponsoruitje op grote hoogte met internationaal tintje

door Emile van Aelst

De Sponsoruitjes van de Leiden Marathon zijn altijd weer een verrassing, dit keer stond er een wolkje op de uitnodiging en kregen we op het Marathonbureau een ouzo als welkomstdrankje. Er stond een bus klaar die ons naar een onbekende bestemming zou brengen. Een ruim half uurtje later had ik dit uitzicht over Den Haag en wijde omgeving vanaf de 42e verdieping  in restaurant The Penthouse.

Bij binnenkomst speelde een duo, muziek uit de Balkan en omstreken.

Tjeerd Scheffer heette iedereen welkom en legde het thema van de avond uit. Zoals vrijwel iedereen weet organiseren we volgend jaar de 30e Leiden Marathon. Het goede doel dat we in 2020 willen steunen is het Willem Alexander Kinderziekenhuis in Leiden.

Dat gaan we niet alleen doen, dat gaan we samen met de TK Challenge Foundation doen. In het Griekse plaatsje Marathon brandt de Marathonvlam, welke zo nu en dan wordt overgebracht naar aansprekende marathons over de hele wereld. Het vervoer gaat altijd per vliegtuig of trein. Als eerste ter wereld gaan wij de Marathonvlam lopend naar Leiden brengen. 36 Teams zullen in estafettevorm vanuit het Griekse plaatsje Marathon naar Leiden lopen.

Vandaar dat de hele avond in het teken van de komende Leiden Marathon en het halen van de vlag stond met muziek en dans uit de landen waar de vlam op weg naar Leiden doorheen gaat komen.

All Class Art Kitchen uit Zoeterwoude heeft restaurant The Penthouse gepacht en zorgde de hele avond voor hapjes uit alle landen waar de vlam doorheen gaat komen.

Tijdens een korte modeshow kon iedereen kennis maken met de kleding en cultuur van elk land. ( alle landen staan in de fotoslideshow onderaan) Uiteraard werden stagiaires en medewerkers van het Marathonbureau ingeschakeld bij de presentatie.

Zo schijnt Astrid iets met Hongarije te hebben.

Mok is bij verkleedpartijen zoals de Rembrandtdagen of andere historische evenementen altijd niet de klos maar de hoer 🙁  Nu pakte ze haar kans om eens iets heel anders uit te beelden en als een echte Sissi trad ze op koninklijke wijze binnen.

Dat trok toch wel bekijks, maar ik heb mij laten vertellen dat Sissi ook niet echt helemaal braaf was 🙂

Ahh daar hebben wij der Robert aus Deutschland.

Het Marathonbureau was dus vrijwel volledig ingezet.

Tja wie wil er nu niet met Sissi op de foto.

Zoals ik al schreef, alle gerechtjes waren ook afgestemd op de landen waar de vlam doorheen komt. Dan mag bratwurst mit sauerkraut natuurlijk niet ontbreken.

Tijdens een korte quiz werd gekeken hoe groot de kennis van alle landen waar we doorheen gaan komen is. makkelijk dat je dat tegenwoordig gewoon met je mobieltje kan spelen.

Ach het is maar een spelletje en het maakt niet uit wie er wint, maar het streelt wel je ego als je het zelf bent 🙂

Volgens Reanne is de gewonnen fles Ouzo groot genoeg om met zijn vieren dronken van te worden. Dat gaan Tjeerd Scheffer, Michael Breel, Reanne van Kleef en Leidse Glibber eerdaags dus uitproberen.

Na de quiz liet de dansgroep nog een aantal dansen zien, waaronder ook Hollands uiteraard.

Ik weet niet of Robert mee gaat doen in een van de estafette teams, maar de lederhosen zaten hem zo lekker dat ik hem misschien nog wel in zijn lederhosen door Duitsland zie lopen.

Tot slot kon natuurlijk de Sirtaki niet ontbreken.

Het dansen lukt al aardig, nu nog het lopen en alles komt goed tijdens de 30e Leiden Marathon op 10 mei 2020.Hieronder nog een korte fotoslidsehow en een filmpje om gezellig mee te dansen. Persoonlijk vind ik het begin van de fotoslidshow best wel spectaculair.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 21 november 2019 - 6:57

Dat ziet er weer gezellig uit. En die fles, ik zeg niet dat je er met z’n vieren dronken van kan worden, maar gezelliger met z’n vieren is het zeker wel. L’chaim.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 21 november 2019 - 13:03

Je valt met je neus in de boter iedere keer… Of moet ik zeggen in de wodka.

Reply
rietepietz 21 november 2019 - 18:29

Je zocht het weer hogerop;-) Het mocht weer wat kosten!

Reply
Hans 21 november 2019 - 20:09

Een mooie modeshow, zo en zo erg gezellig.
De fles Ouzo komt wel op in gezondheid. Hans

Reply
Nicky 22 november 2019 - 15:15

Wat leuk om zo met al die landen kennis te maken. En het uitzicht is prachtig.

Reply

Plaats een reactie