Home Overig Zomaar wat foto’s en tja we hebben allemaal stille wensen of verlangens

Zomaar wat foto’s en tja we hebben allemaal stille wensen of verlangens

door Emile van Aelst

 Tja ik denk ook wel eens van binnen lijk ik op Magnum of Robert Redford, alleen dan moet je me qua breedte wel overdwars leggen. Je zal toch maar de narcis als favoriete bloem hebben en dan een tulpenoorkonde krijgen.

De meningen over het terrasenbeleid in Leiden zijn verdeeld. Een aantal binnenstadbewoners ziet de terrassen het liefst verdwijnen of naar de rand van de stad verhuizen.

Of dat nou echt gezellig is, vraag ik mij toch af.

Een beetje goede bewegwijzering is nooit weg, maar je kan volgens mij ook overdrijven. Op de hoek van de Haarlemmerweg kan ik me indenken dat een fietser denkt hoe kom ik vanaf hier in Leiderdorp, de Merenwijk, Oegstgeest of Warmond.

Je moet gewoon gokken welke kant je op gaat, maar je ziet gelukkig wel hoe je in Amsterdam moet komen.

Elk jaar krijg je van de Postcodeloterij een cadeaubon om voor 12,50 euro boodschappen te doen. Het ging dan om biologisch verantwoorde producten onder de aandacht te brengen. Dat kon ik begrijpen en vond dat ook wel een goed idee. Alleen dit jaar kon je met de bon alleen vega maaltijden samenstellen en dat maak ik zelf wel uit, dus had de bon al bijna in de prullenbak gegooid. Toevallig liep ik door de Appie en zag dat er toch nog wel iets nuttigs te krijgen was met de bon. Het kost even moeite, maar toen had ik toch voor 12,50 euro producten die binnen de actie vielen uitgezocht. Na zoveel moeite doen om ook eens veganistisch te winkelen, kocht ik er een biefstukje bij want dat had ik best wel verdiend vond ik 🙂

Over veganistisch gesproken, het wordt weer oliebollentijd. En dat mag gewoon want ik heb nog nooit een oliebol met vlees gezien.

Zwanen heb ik altijd al statige dieren gevonden.

En ook zo keurig opgevoed. Niet zomaar van sloot naar sloot hollen, maar keurig rustig waggelen over het voetpad.En dan vraag ik mij af, wat zou die derde haan gedaan hebben dat hij achter de tralies zit.

Oke, ik zal eerlijk bekennen ik heb in mijn jonge jaren ook wel eens straatnaam of verkeersbordje gejat omdat het zo leuk achter de bar in mijn toenmalige huis stond. Maar je kan natuurlijk ook overdrijven dacht ik toen ik deze jongens ’s nachts bezig zag.

Morgen weer tijd voor een normale blog.

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Skyblog 13 november 2019 - 5:46

Stoel bij de brug is vreemd. Wie zet daar nou neer. Leuk hanen daar lopen. Het ziet daar wel verlaten uit op je foto’s. .Oliebollenkraam staat bij ons ook bij de centrum. Maand geleden al.

Reply
Sjoerd 13 november 2019 - 7:53

Ik ga mee in dat terrassen beleid van die bewoners. Uiteraard wel met wat meer aankleding… En een oliebol met vlees noemen ze toch een gehaktbal.

Reply
די מריו 13 november 2019 - 10:38

Die mensen in de binnenstad moeten niet zo zeuren. Dat hoort bij de binnenstad. Maar bij de brug kan ook gezellig zijn.

Love As Always
Di mario

Reply
rietepietz 13 november 2019 - 15:36

Kom maar op hoor met “niet gewone” logjes, ik ben er gek op als niet Leidse. Maar die oliebollen, ik wéét het niet, inderdaad geen vlees in nee maar zo nadrukkelijk “Hollans gebak “, dat kon nog wel eens een etiketje groepen uitsluiten opleveren!

Reply
Kakel 13 november 2019 - 20:42

Bedankt voor het lachen. Ik heb er bijna buikpijn van (-:
Diep van binnen ben ik brandweerrood. Wie verft nou de binnenkant van zijn auto, haha.
Je foto’s van de zwaan en dan die droge humor erbij. Of wat de haan misdaan heeft.
Groot gelijk dat je zelf bepaalt wat je wel/niet eet!
Je hebt ongetwijfeld je foto’s opgespaard en ik ben je er dankbaar voor ♥

Reply
Hans 13 november 2019 - 22:04

Als je er oog voor hebt, zie je veel onderweg.
Terras lijkt me ook niet gezellig.
Hier staat de oliebollenkraam ook al weer een paar weken.
Zwanen leggen hier soms het verkeer stil.
Die hebben vast een heel grote bar. Hans

Reply
Nicky 14 november 2019 - 11:56

Geweldig 🙂

Reply

Plaats een reactie