Home kunst Leidsche Mondialen exposeren in Tuin van de Smid

Leidsche Mondialen exposeren in Tuin van de Smid

door Emile van Aelst

De leden van kunstenaarsgenootschap De Leidsche Mondialen blijven hard aan de weg timmeren. Vorige jaar was er een grote jubileumexpositie, dit jaar is gekozen voor meerdere kleine exposities. Een van die kleinere exposities werd vrijdagmiddag geopend in De Tuin van de Smid in het park Cronesteijn.

De Tuin van de Smid ligt midden in polderpark Cronesteijn, vandaar dat ook de schilderijen pasten in deze omgeving.

Vanwege de beperkte ruimte in de Groene Zaal hangen er slechts tien werken, maar als je in het restaurant iets gegeten of gedronken hebt is het leuk even binnen te lopen.

De tentoonstelling met werk van Bart Mulckhuijse, naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek De Leidsche Ommelanden is voorbij, zijn boek staat er nog wel en ook hangt er nog een van zijn platen.

Bart is ook lid van de Leidsche Mondialen en schildert eigenlijk met de computer. Hij weet van een foto een plaat te maken die lijkt op de oude Verkade schoolplaten van vroeger.

Voorzitter Ton Kohlbeck was blij dat de Mondialen hier mogen exposeren in een omgeving waar dagelijks veel mensen wandelen en een kopje koffie of een drankje komen drinken.

In een natuurlijke omgeving als deze, was het een mooie keuze om de opening te laten verrichten door voormalig PVDD raadslid, huidig natuurgids en vogelkenner Dick de Vos.

Dick trok een aantal vergelijkingen tussen de schoonheid van de natuur, de schilderkunst en fotografie. Schilders en fotografen leggen de natuur vaak vast in al zijn glorie en schoonheid. Je kan merken dat Dick gewend is te spreken in het openbaar, zijn spiekbriefje was niet groter dan een kassabonnetje  🙂

Dick heeft diverse vogelboeken geschreven en kent natuurlijk ook de vogelplaten die vroeger in de klas hingen. Daarom herkende hij ook direct de typische ‘Verkade’ stijl in het boek en de afdrukken van Bart.

Na afloop van de opening werd er nog even gezellig nagepraat en geborreld.

De tentoonstelling is tot 2 januari 2020 te bezoeken.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 9 november 2019 - 7:36

Kunst is altijd goed om ergens opgehangen te worden.

Love as always
Di mario

Reply
Sjoerd 9 november 2019 - 10:41

Op deze wijze is iedereen blij. En daar gaat kunst toch ook om.

Reply
Hans 9 november 2019 - 13:34

Een mooie locatie om kunst te tonen. Hans

Reply
Nicky 10 november 2019 - 11:36

Er hangen leuke dingen tussen.

Reply
Kakel 10 november 2019 - 20:53

Alleen al de locatie is genieten en dan heb je van de tentoonstelling nog niets gezien. Altijd fijn, als je bevlogen (-: mensen treft die verhalen kunnen vertellen. Of het nou over vogels of over kunst gaat. Lijkt me een leuke expositie!
Lieve groet.

Reply

Plaats een reactie