Home Leiden Pieten waren even ingevlogen voor interview op Sleutelstad

Pieten waren even ingevlogen voor interview op Sleutelstad

door Emile van Aelst

Even dacht ik dat ik droomde toen ik de studio van Sleutelstad binnen wilde stappen. Op het parkeerterrein zag ik  Meisjespiet, Hoofdpiet en Sleutelpiet staan. Zijn jullie al aangekomen met de Stoomboot vroeg ik, toen ik van de schrik bekomen was.  Wat een ellende dan zijn we helemaal vergeten jullie feestelijk in te halen, pfff hoe moet dat nou wat ellende allemaal.  Rustig , rustig, rustig zei de Hoofdpiet. De Stoomboot vaart nog op zee ter hoogte Frankrijk, alleen wij zijn van boord gehaald om even te inspecteren of alles goed gaat in Leiden en we zoeken nog wat helpende handjes. Kom dan even binnen zei ik, dan kan je het op de radio vertellen wat je zoekt.

Even later zaten de Pieten in de studio te wachten op een kop warme chocomel.

Terwijl ze aan het overleggen waren wat ze zouden zeggen, zag ik het grote boek liggen en dacht…..als ik heel zachtjes doe kan ik misschien even kijken wat er over mij in het boek staat.

Pats voor ik ook maar een letter gelezen had, lag er een grote zwarte hand op het boek.

Heeee Glibertje, dat gaan we niet doen he.

Pfff ze zien ook alles die Pieten, ze houden zelfs internet in de gaten.

Kijk Glibber, deze meneer krijgt een pakje zakdoeken in zijn schoen.

De Pieten moesten even wachten voor ze hun verhaal op de radio konden vertellen.  Er was natuurlijk niet op ze gerekend, want je verwacht nu toch nog geen Pieten.  Presentatoren Annan en Robbert baalden ook dat ze geen extra schoenen bij zich hadden om nog even snel te zetten, je weet maar nooit.

De Hoofdpiet legde uit waarom ze van boord waren gehaald en hier waren.

In Nederland was eind veertiger jaren een babyboom, in Spanje was in die tijd een Pietenboom. Probleem alleen is dat veel van die Pieten nu met Pietenpensioen zijn, of spontaan van de daken vallen omdat ze wat minder lenig worden. Vandaar hebben we een aantal Pieten thuis in Spanje gelaten.

Het gaat allemaal wel goed komen, maar een paar extra helpende handjes op de grond zouden we goed kunnen gebruiken. Mochten er mensen zijn die de Hoofdpiet een beetje willen helpen, die hoeven geen brief te schrijven want die komt niet aan op de boot. Sinterklaas heeft tegenwoordig ook internet en wifi op de Stoomboot, dus je kan een mailtje sturen naar info@sinterklaasintochtleiden.nl

Maar Hoofdpiet nu je er toch bent kan je ook iets meer vertellen over wanneer Sinterklaas naar Leiden denkt te komen. Ik dacht als ik nu maar niet te nieuwsgierig overkom, want dat geintje met dat boek een kwartiertje geleden was natuurlijk niet echt slim.

De Pieten gingen er eens uitgebreid voor zitten om het allemaal uit te leggen. Sinterklaas hoopt op zaterdag 16 november om 12 uur aan te komen op de Beestenmarkt in Leiden. Vanaf 11 uur treedt Mart Hoogkamer op en ook Meike Hurts en haar band en zangeressen zijn weer aanwezig. Mocht Sinterklaas nu te veel tegenwind hebben en niet op tijd zijn, dan is er gelukkig nog een leuk feestje met Mart en Meike geweest.

Als Sinterklaas om 12 uur aangekomen is gaat hij, nadat hij verwelkomt is door de burgemeester, in optocht door de stad naar de Hooglandsekerkgracht waar kinderspelletjes en een meet en greet met de Sint zijn. Als het te snel ging Glibbertje dan kan je het hier nog even nalezen.

Na zijn intocht in Leiden, gaat Sinterklaas eerst nog heel Nederland door en slaapt waar het maar uitkomt een nachtje. Vanaf zaterdag 23 november woont hij weer traditiegetrouw met zijn Pieten in de waag in Leiden. Na al dit nieuws moesten de Pieten snel weer terug naar Schiphol want het vliegtuig stond te wachten om ze terug naar een de boot te brengen.

Terwijl ze de donkere nacht inliepen riep Hoofdpiet nog over zijn schouder, Glibber Sinterklaas heeft een persboot voor je meegenomen uit Spanje, wil je 16 november ergens tussen Hoek van Holland en Katwijk opstappen. Hasta la vista  Glibber.

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

8 reacties

די מריו 5 november 2019 - 23:48

Ik wil mijn verlanglijstje wel sturen, maar ik denk dat ik dat hier niet kan zeggen… 😉

Love As always
Di mario

Reply
Emile van Aelst 6 november 2019 - 1:05

Uhhhm, jou kennende denk ik dat je gelijk hebt Di Mario 🙂

Reply
bert haar ter 6 november 2019 - 10:24

zou me eerst gewoon wassen smerig gewoon en herkenbaar zwart is de juiste kleur

Reply
Sjoerd 6 november 2019 - 15:37

Deze pieten roepen bij mij een trauma op. Een van de weinige Nederlandse feestdagen wordt zo om zeep geholpen…

Reply
rietepietz 6 november 2019 - 17:31

Ik doe het niet gauw maar dit log sla ik over, dit treurige stel kan me niet boeien.

Reply
Hans 6 november 2019 - 21:35

Mooi dat de Pieten er weer zijn, dit jaar gewassen.
Zal mijn verlanglijstje vast klaar zetten. Hans

Reply
Leienaar 8 november 2019 - 10:50

Jammer van deze zielige bleekscheet zwarte pieten. Gelukkig gaan er ook veel bruine zwarte pieten mee met op de bruine schminck een paar roetveegjes.

Reply
Nicky 8 november 2019 - 14:46

Leuk dat ze er al even waren! Jammer dat de volwassenen ruzie om hen maken. Kinderen kan het niet schelen hoe ze eruit zien, denk ik.

Reply

Plaats een reactie