Home Leiden Zeemanskoor Rumor di Mare vierde 100e verjaardag van erelid Ko Zonneveld

Zeemanskoor Rumor di Mare vierde 100e verjaardag van erelid Ko Zonneveld

door Emile van Aelst

In Woonzorgcentrum De Parelvissers werd zondagmiddag de 100e verjaardag van Ko Zonneveld gevierd.

Ko was een van de eerste leden van zeemanskoor Rumor di Mare. Hij zong ruim 23 jaar in dit koor van 1994 tot 2017 en werd in 2009 op zijn 90e verjaardag benoemd tot erelid. Uiteraard wilde het koor zijn 100e verjaardag niet onopgemwrkt voorbij laten gaan en kwam een concert geven in woonzorgcentrum De Parelvissers waar Ko Zonneveld tegenwoordig woont.

Behalve familie, vrienden en bewoners was ook burgemeester Henri Lenferink naar het speciale en muzikale verjaardagsfeest gekomen.

Zo nu en dan vroeg ik mij even af, staat het koor nu voor me of zit het op de eerste rij. Ik zag en hoorde tenminste Ko Zonneveld en Henri Lenferink regelmatig meezingen.

Ik zeg altijd jong geleerd, oud gedaan. Alleen zal ze dan wel op een Viswijvenkoor moeten, want in Rumor di Mare zitten alleen heren 馃檪

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat Ko toch nog even meezong met het koor. Henri Lenferink zingt ook graag en had voor de zekerheid zijn Rumor di Mare sweater meegenomen .

Samen zongen zij het nummer De Fles van Jan Boezeroen.

In het filmpje onderaan is het nummer onverkort te horen en zien.

Na het zingen wilde Ko nog een aantal mensen bedanken waaronder Daan Nix met wie hij elke week boodschappen gaat doen, Peter van der Berg zijn fietsmaatje, de mensen van de kerk en Hoeke Klaver die hem regelmatig naar de oogarts brengt om injecties in zijn ogen te krijgen. Niet dat het iets oplost, maar het schijnt wel verslechtering tegen te gaan zei Ko lachend.

Ik zag op tafel ook nog een mooie en neem aan lekkere taart van Fietsmaatjes staan.

Henri Lenferink had nog een mooi verhaal. Ko Zonneveld is een van de oud-strijders die elk op de Leidse veteranendag wordt opgehaald voor de bijeenkomst in de Hooglandsekerk. Vorig jaar was er iets misgegaan en was men Ko vergeten op te halen. Een weekje later ging Henri Lenferink bij Ko op bezoek om namens de gemeente excuses aan te bieden. Tijdens dat gesprek vertelde Ko, als u me echt blij wilt maken dan moet er eens iets aan dat pad langs het kanaal gebeuren want dat is onbegaanbaar. Henri Lenferink fietste terug over het fietspad naast het pad en zag ook dat het wandelpad bar en boos was. Soms kunnen problemen snel opgelost worden en als klap op de vuurpijl wordt dan ook nog het nieuwe pad naar je vernoemd als dank voor het klagen 馃檪

Henri Lenferink had ook nog een cadeautje bij zich, een kopie van de originele geboorte-akte van Ko Zonneveld.

In de pauze van Rumor di Mare was er nog een verrassing. Een optreden van The KEY Sisters, waarin kleindochter Myrthe Zonneveld zingt. Het zingen zit dus duidelijk in de familie.

The KEY Sisters brachten een mooi programma met vintage nummers, die bij de ouderen tal van herinneringen opriepen, maar ook bij de jongere generatie insloeg.

Hieronder een fotoslideshow en filmpje van het optreden van Rumor di Mare, met dank aan Roderik voor het snelle leveren van de muziek onder de slideshow.

Van het optreden van The KEY Sisters heb ik een apart filmpje gemaakt.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

讚讬 诪专讬讜 5 november 2019 - 7:00

een super geslaagde dag. Dat je daar 100 jaar op moet wachten 馃槈

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 5 november 2019 - 9:59

Dat is een dag om nooit te vergeten, niet alleen voor Ko…

Reply
Hans 5 november 2019 - 20:39

Een mooi optreden en een mooi cadeau voor Ko. Hans

Reply
rietepietz 5 november 2019 - 22:29

In het jaar van de radio geboren dus;-) Wat een prachtig feest.

Reply
Nicky 7 november 2019 - 11:55

Wat een prachtig feest. Mooi, hoor.

Reply
Douwe van Houte 7 november 2019 - 20:28

Dank je wel Emile voor je aanwezigheid en dit mooie item!

Reply

Plaats een reactie