Home Leiden Kick off MBO71, het platform voor maatschappelijk betrokken ondernemers en organisaties

Kick off MBO71, het platform voor maatschappelijk betrokken ondernemers en organisaties

door Emile van Aelst

Vrijdag was het feest in het pop-up pand van vrijwilligersorganisatie  ‘I Doe’, daar werd MBO71 gelanceerd,een nieuw platform voor bedrijfsleven en organisaties. Tijdens de kick off werd uitgelegd wat MBO71 inhoudt en hoe ze te werk willen gaan. De groene I Doe loper lag uit voor gasten, medewerkers en iedereen die informatie wilde.

Kennismakelaar Tamara van Dijk en projectmanager van MBO71 heette iedereen welkom en stelde haar collega’s Kirsten Zitman en Lilian Baars voor. Ze vertelde ook dat MBO71 mede mogelijk gemaakt is door de steun van Rabobank Leiden-Katwijk en Fonds 1818.

Waarom is het MBO71 nodig, ik citeer even de tekst op de website.  “De regio bruist en dit komt door de lokale verenigingen, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers die zich hier dagelijks hard voor maken. Wat niet altijd helder is, is het tekort aan mankracht, hulp en middelen. Een bijdrage vanuit maatschappelijk betrokken bedrijven en werkgevers helpt al snel bij het creëren van de oplossing. Wat kun je voor elkaar betekenen en wat heb je nodig? Denk bijvoorbeeld aan sponsoring, kennis & mankracht. MBO71 organiseert diverse activiteiten ter ondersteuning en met als doel matchmaking, zoals op het on- en offline ‘Beursplein’ waar hulpvragen en het aanbod samenkomen.” Er was een kort maar krachtig programma opgesteld om een en ander duidelijk te maken.

Het online zetten van de website en het in gebruik nemen van het bord van MBO71 werd gedaan door wethouder Marleen Damen. Terecht merkte ze op dat ze de laatste tijd bijna wekelijks bij een feestje van I Doe is, het geeft wel aan hoe waanzinnig actief ze momenteel zijn.

Een knal, confetti, applaus, het bord is verlicht,  kortom MBO71 is een feit.

Spark, platform voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is partner van MBO71 en heeft geholpen bij de totstandkoming. Rudo Slappendel legde uit waarom organisaties als Spark en MBO71 zo belangrijk zijn.

Stichting Present werkt landelijk en is ook partner van MBO71.  Zowel gerechtsdeurwaarderskantoor Buik en van der Horst als Avery Dennison hebben gebruik gemaakt van Present en vertelden hoe leuk het was om bij een activiteitencentrum een dag te klussen.

De Leidse Rederij bestaat helemaal uit vrijwilligers en doet veel aan maatschappelijk ondernemen. Zo hebben bijvoorbeeld alle schippers van Alzheimer Nederland een cursus gekregen in het constateren en herkennen van verschijnselen van, beginnende, dementie. Het klinkt raar, maar het komt bij de vele vaartjes met ouderen vaak goed van pas.

In de zomermaanden vaart de Leidse Rederij samen met CHDR ( Centre For Human Drug Research) elke woensdag met bejaarden door Leiden. Niet om deelnemers voor het onderzoek van het CHDR te krijgen, maar gewoon om ze een leuke rondvaart aan te bieden, benadrukte Herbert Anholt van het CHDR.

Jane Peerdema zag dat jongeren met een beperking graag met bloemen werken, daarom begon ze haar bloemenwinkel Happy Flower. Hier werken uitsluitend jongeren met een beperking.

Leuk voorbeeld van een geslaagde match. Happy Flower is onlangs verhuisd naar de Haarlemmerstraat en heeft nog geen uithangbord of belettering op het raam. Robin de Raad van Zirkzee Accountants heeft connecties met een beletteraar en bood aan voor de belettering te zorgen.

Stichting  Vitalis koppelt al 40 jaar kinderen aan een volwassen vrijwilliger om de kinderen wekelijks een leuke dag te geven. Natuurhistorisch museum Naturalis weet als geen ander hoe leuk kinderen een bezoek aan hun museum vinden en bood daarom 30 entreekaarten aan.

Tijdens de lancering en de beurs werden er diverse gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt om eens verder te praten, zoals tussen Sportcoördinator Rik van der Geest en Alzheimer Nederland.

Gelukkig gaan in heel Nederland steeds meer ondernemers zich bezig houden met maatschappelijk bewust en verantwoord ondernemen. Een win win situatie voor mens en maatschappij.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Skyblog 3 november 2019 - 9:36

Mooie feest in het pop-up pand geweest. Was wel heel erg druk in zo zaak. Ik hoop dit succes gaat worden. IK wens hun veel succes ermee. Leuke foto’s.

Reply
Sjoerd 3 november 2019 - 10:31

Wellicht een idee voor andere gemeenten om ook eens de koppen bij elkaar te steken in plaats van af te wachten…

Reply
rietepietz 3 november 2019 - 17:00

Het lijkt wel of er alleen nog maar vrijwilliger aan het werk zijn tegenwoordig!

Reply
די מריו 3 november 2019 - 22:11

Samen sta je sterker.. Helaas weet dat nog niet iedereen.

Love As Always
Di mario

Reply
Nicky 6 november 2019 - 22:09

Hartstikke goed! Dat het maar een groot succes mag worden!

Reply

Plaats een reactie