Home Cultuur Leiden Zoo, de komende woensdag- en zaterdagen op de Lammermarkt

Leiden Zoo, de komende woensdag- en zaterdagen op de Lammermarkt

door Emile van Aelst

Aan de voet van Molen de Valk begint het steeds meer op een dierentuin te lijken. Vorige week schreef ik al over de olifant die na het varken van afgelopen zomer nu op het plein voor Molen de Valk staat. Woensdagmiddag kreeg de olifant gezelschap van een paar leeuwen.

De komende woensdag- en zaterdagmiddagen, tot en met 16 november, komt beeldend kunstenaar Chris Tap met zijn leeuwen naar het Cultuurplein.

Op deze middagen maakt hij het beeld waar hij momenteel mee bezig af.

Het publiek kan zelf ook leren boetseren. Er ligt voldoende klei en gereedschap en Chris Tap brengt iedereen graag de eerste beginselen van het boetseren bij.

Chris Tap had nog een paar mooie voorbeelden meegenomen. Ik was direct helemaal weg van deze kop, hij kijkt alsof hij elk moment toe kan slaan.

Vaste lezers zijn gewend dat er regelmatig een fotootje van een microfoon met Sleutelstad logo op mijn site staat, omdat ik daar ook voor fotografeer en in het bestuur van hun opdrachtgever Lokale Omroep Regio Leiden ( LORELEI) zit. Dit jaar hebben we de officiële uitzendlicentie gekregen als omroep voor Leiden. Daarom werken we sinds 1 oktober ook samen met Omroep West en zijn  dus vanaf die tijd mediapartner.

Vandaar dat jullie in de toekomst ook regelmatig plopkappen met het logo van radio en TV West op mijn site zullen zien.

Wie Chris Tap aan het werk wil zien en of zelf ook wil boetseren kan de komende weken woensdag- en zaterdagmiddag nog terecht op de Lammermarkt.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Hans 31 oktober 2019 - 11:13

Voordeel is dat er geen hekken omheen moeten.
De panterkop is wel een prachtige creatie.
LORELEI zal wel blij zijn met je inzet, wij ook als lezers. Hans

Reply
rietepietz 31 oktober 2019 - 16:28

Grappig er at vandaag al een vraag over deze dieren in de Westweter, op radio west. Die panter kop is zeker mooi, ik vrees dat ik met kleien hooguit een lijkend ei kan maken;-)

Reply
Kakel 2 november 2019 - 20:38

Het boetseren laat ik toch liever aan anderen over (-: De kop van de panter is grandioos!

Reply
Nicky 3 november 2019 - 19:33

Wauw! Wat prachtig allemaal. Leuk dat je zelf ook mee kunt doen.

Reply

Plaats een reactie