Home Cultuur Vrijwilligersorganisatie i-doe bestaat 10 jaar en brengt mooie glossy uit

Vrijwilligersorganisatie i-doe bestaat 10 jaar en brengt mooie glossy uit

door Emile van Aelst

De Leidse vrijwilligersorganisatie i-doe bestaat 10 jaar, alle reden voor een feestje. In Scheltema werd de 10e verjaardag gevierd met medewerkers, vrijwilligers en genodigden.

De vrijwilligersorganisatie i-doe begon in Leiden, maar is in de afgelopen jaren uitgebreid naar Zoeterwoude, Oegstgeest, Voorschoten en Leiderdorp. Er zijn ruim 500 organisaties aangesloten bij i-doe en maken gebruik van de kennis en het vrijwilligersbestand van i-doe. Als je het simpel uit wilt leggen komt het er op neer dat i-doe eigenlijk een soort uitzendbureau voor vrijwilligers is en dat zij vraag en aanbod bij elkaar brengen. Tijdens het feest kwamen dan ook al snel veel gesprekken op gang.

Teammanager Kirsten Zitman heette iedereen welkom en blikte kort terug op de afgelopen 10 jaar, maar vooral vooruit. Het team bruist van nieuwe plannen en activiteiten zoals onder andere: Maatschappelijk Betrokken Ondernemen MBO71,Jong i-doe waar jongeren anderen jongeren inspireren om vrijwilligers werk te gaan doen, Traject begeleiding om mensen via vrijwilligers werk weer mee te helpen doen in de maatschappij, Vrijwilligers management en beleid in de sport, Gastvrijheid workshop voor vrijwilligers van de stad (winter wonder weken) in samenwerking met het Centrum Management. Na haar toespraak speelde ze een korte quiz met de gasten om te kijken hoe hun kennis van het vrijwilligerswerk in Leiden is.

Vaak verbazing of lol om de antwoorden. Zelfs ik zat zo nu en dan wel eens fout met de antwoorden, bijvoorbeeld hoeveel % van de Leidse bevolking vrijwilligerswerk doet, 24 of 32%. Ik gokte op 24, maar het bleek 32% te zijn, wat neer komt op ongeveer 40.000 vrijwilligers. Bij deze vraag vielen er veel mensen af.

Uiteindelijk won Mariska Hoppenbrouwer, die vrijwilligster is bij Technika 10.

En inderdaad, dat verdient een duimpje.

Na de quiz tijd voor een hapje, praatje en drankje terwijl het duo Daav & Lot voor lekkere muziek zorgde.

Wethouder Marleen Damen feliciteerde het team van i-doe met haar 10 jarig bestaan. Ze vertelde onder ander, ooit gaf ik mijn nummer aan Kirsten en dat heb ik geweten, ze weet me constant te vinden. Maar ik geniet van de gedrevenheid en inzet van de mensen van i-doe, dus heb er geen spijt van dat ze mijn nummer hebben.

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan is een mooie eenmalige glossy gemaakt. Het eerste exemplaar reikte Marleen Damen uit aan de vrijwilligers op de cover.

Met terechte trots poseerden de vrijwilligers die op de cover staan met het eerste exemplaar.

De afgelopen tijd hingen er ook een aantal, door fotograaf John Brussel gemaakte, posters in de abri’s in Leiden.

De abri-posters laten een aantal vrijwilligers en hun passie zien.

Het magazine is onder andere te krijgen bij de pop-up locatie in de Nieuwstraat.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 19 oktober 2019 - 10:42

Mooi dat dat zo groots kon uitgroeien, dat had ik eigenlijk niet verwacht.

Reply
rietepietz 19 oktober 2019 - 19:02

Jij behoort zelf natuurlijk ook tot de vrijwilligers;-)

Reply
Nicky 21 oktober 2019 - 11:25

Leuk feestje! En geweldig wat al die vrijwilligers doen!

Reply

Plaats een reactie