Home Leiden Zorg & Zekerheid Leiden Basketball wint van Landstede Hammer Zwolle en nam afscheid van Mohamed Kherazzi

Zorg & Zekerheid Leiden Basketball wint van Landstede Hammer Zwolle en nam afscheid van Mohamed Kherazzi

door Emile van Aelst

Zo vaak ben ik niet bij wedstrijden van Zorg & Zekerheid Leiden, maar als ik er ben vallen er 2 dingen op. De wedstrijd is altijd spectaculair en ZZ heeft nog nooit verloren als ik er ben.

Voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, is er altijd het persdiner waar de pers wordt bijgepraat over het team en de verwachtingen voor komend seizoen.Coach Rolf Franke vertelde dat het team, met vrij veel nieuwe spelers, nog moet groeien. De afgelopen wedstrijden waren niet echt om over naar huis te schrijven maar er zit potentie in het team.  Wat betreft de wedstrijd van vanavond hoopte hij toch wel op winst. 2 Weken geleden heeft ZZ in Zwolle nog van Landstede Hammer verloren, maar er is in de tussentijd een hoop gebeurd.

Marcel Verburg bood Henk Gerla en Ton van Houten (raad van bestuur van Zorg & Zekerheid ) een teamfoto en wedstrijdshirt van het nieuwe team aan.

Ook ontvingen zij het eerste exemplaar van het In The Paint seizoen 19/20 magazine.

Nee heren even omdraaien, dan komt de prachtige cover in beeld 🙂

Spiekert Martin was na een welverdiende zomervakantie weer helemaal op dreef tijdens de presentatie van de ploegen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Mohamed Kherazzi bedankt voor 8 jaar grote inzet voor ZZ Leiden. Hij speelt dit seizoen voor de tegenstander van deze avond Landstede Hammer Zwolle. Voor de statistici en getallenfreaks onder ons de volgende aansprekende getallen en feiten over Mohamed. 8 Seizoenen Zorg en Zekerheid Leiden. Teamprijzen: winnaar SuperCup 2011 en 2012, bekerwinnaar 2012 en 2019 en Landskampioen in 2013. Individuele prijzen: Defensive Player of the Year: 2015, 2016 en 2019, All  Defense Team 2015 , 2016,2017, 2018 en 2019. Loopbaan bij ZZ Leiden: 353 wedstrijden, 8901 minuten, 2538 punten en 1940 rebounds.

Hij kreeg behalve een grote bos bloemen, een door huisfotograaf Marja van Tilburg gemaakte fotolijst.

De wedstrijd begon flitsend en direct kwam ZZ al op voorsprong en die hielden ze vast tot op het eind van de wedstrijd die ze met 82-73 wonnen.

In het filmpje staan meerdere mooie treffers. Dat is dan weer mijn sport, precies op het juiste moment klikken of filmen 🙂

Nadat de spelers het publiek bedankt hebben is het tijd foto’s met de fans.

Altijd leuk natuurlijk om met het team op de foto te gaan.

Ook willen de sponsors of hun genodigden regelmatig op de foto, ach het kan allemaal bij Zorg & Zekerheid Leiden.

Daarna is nog niet iedereen klaar, want dan wachten de interviews met de pers, zoals hier Worthy de Jong met verslaggeefster Reanne van Kleef van Sleutelstad.

Coach Rolf Franke was blij met de uitslag van vanavond en ziet duidelijk de potentie in zijn ploeg. Hij hoopt dat komende woensdag tegen het Bulgaarse Beroe het net zo gaat als vanavond en het Europees avontuur nog even door kan gaan.

Natuurlijk wilde Sleutelstad ook nog even met Mohamed Kherazzi spreken hoe de wedstrijd in zijn oude thuishonk was bevallen. Het duurde even, maar toen kwam Kherazzi alsnog de zaal in.

Het was voor hem een rare avond geweest als je opeens na 8 jaar in je eigen zaal de tegenstander bent. Hij bekende al 3 dagen zenuwachtig geweest te zijn voor deze avond.

De huldiging voorafgaand aan de wedstrijd vond hij heel erg mooi. Tijdens zijn huldiging riep het publiek “haal hem terug”. Daar wilde hij logischerwijs nu niet op ingaan, ik speel voor Landstede Hammer en daar zet ik mij nu voor in.

Dat de fans in Leiden hem niet vergeten zijn, blijkt wel uit de enorme poster die in de zaal hangt.

Net zoals vorig seizoen, heb ik mij weer voorgenomen vaker te komen kijken. Een avondje ZZ Leiden is door de geweldige sfeer in de hal, niet alleen een avondje sport maar ook een avondje uit. In de fotoslideshow/filmpje nog wat sfeerbeelden van een mooie avond .

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 8 oktober 2019 - 6:44

Ik vind het echt een avondje sportiviteit…

Reply
די מריו 8 oktober 2019 - 7:10

Toch mooi dat zo’n iemand in het zonnetje wordt gezet. Ik ga na de verhuizing je berichten over Leids Ontzet terug lezen, want ik mis ze wel.

Love As Always
Di mario

Reply
rietepietz 8 oktober 2019 - 17:00

Daar ligt dus een taak voor je. áltijd aanwezig zijn bij hun wedstrijden zodat ze kunnen winnen.

Reply
Nicky 11 oktober 2019 - 16:47

Dat lijkt me inderdaad heel raar voor zo’n speler. Mooi die-ie zo in het zonnetje gezet werd.

Reply

Plaats een reactie