Home 3 October/Leids Ontzet Zomaar wat sfeerbeelden tijdens 2 en 3 oktober

Zomaar wat sfeerbeelden tijdens 2 en 3 oktober

door Emile van Aelst

Normaal dwaal ik zowel op 2 en 3 oktober door de stad en heb mijn vaste plekken waar ik even ga kijken. Het liep dit jaar zoals jullie hebben kunnen lezen allemaal iets anders 🙂 Nog niets vermoedend van wat er allemaal ging gebeuren ging ik om 19.00 uur richting de taptoe.

Het zou, voor de horeca, een hele spannende 2 en 3 oktober worden omdat Leiden bij alle buitenactiviteiten alleen nog maar eco-glas ging gebruiken.

Na de taptoe naar het Praethuys om even bij Rubberen Henkie te kijken. Ik was duidelijk niet de enige die dat wilde.

Ik kon maar een paar nummers kijken, omdat ik naar het Stadhuis moest om de uitreiking van de erepenning aan de Leiden Marathon te fotograferen. Tenminste dat dacht ik toen nog, ondertussen weet ik hoe goed mijn omgeving iets verborgen kan houden en dat ook fake-persberichten hun intrede hebben gedaan in Leiden 🙂

Hoe mijn avond er verder uitzag dat hebben jullie hier kunnen lezen. Normaal gebruik ik de uren tussen de Haring & Wittebrood en de Optocht om even mijn camera leeg te maken en er vast wat foto’s van de Reveilll-je op te zetten. Dat ging dit jaar niet lukken omdat er om 11.uur een korte ontvangst bij de gemeente was, waar ook erepenning-dragers bij aanwezig mochten zijn. De Corenwyn liet ik aan mij voorbij gaan op dit vroege uur na maar iets meer dan 2 uurtjes slaap. Na de humoristische toespraak van burgemeester Henri Lenferink ging het gezelschap naar Minerva voor een lunch.

Dat liet ik schieten omdat ik om 12 uur had afgesproken in Café de Plantage om het kijken naar de optocht en het feest eromheen te helpen voor bereiden.

Na de optocht speelde in het park bij de Plantage de bluesband Katvanger.

Na hun optreden ging binnen het feest verder bij het café, waar binnen Bob Color optrad.

Hugo Choufour had na het zingen bij- en presenteren van de optocht er nog lang geen genoeg van en zong gezellig mee.

Ook Bianca Choufour had er nog geen genoeg van en liet nog even horen dat ze eigenlijk rockzangeres is.

Toch handig dat er zoveel microfoons waren  geregeld.

Het bleef binnen en buiten nog lang gezellig bij de Plantage.

Ik wilde de Italiaanse Queen coverband The Vipers zien, dus zakte ik langzaamaan af richting Praethuys. Zo makkelijk ging dat natuurlijk niet want overal in de stad was het stampend vol.  Paar minuten staan kijken bij de Koornbeursbrug.

Het blijft een wereld vondst die pontons in het water van de Nieuwe Rijn, je hebt er gewoon een extra plein bij.

Zo zie je mensen nooit en zo zie je ze 2 keer in een week en dat in alle drukte.

Bij De Waag en Annies hadden ze dit jaar ook het voordeel van pontons in de Rijn ontdekt en ook daar was giga druk.

Na mij door de drukte en de vele poortjes gewurmd te hebben,  kwam ik aan bij het Praethuys waar The Vipers al begonnen waren.

Ik heb destijds alle Queen concerten in Leiden gezien, dus was best benieuwd hoe The Vipers klinken. Ik hoor er vaak heel goede verhalen over en inderdaad ze coveren Queen perfect.

Na The Vipers direct door naar de Boommarkt waar de boten van de Leidse Rederij klaar lagen om het bestuur en commissarissen van de 3 October Vereeniging en hun gasten uit onder andere Alkmaar en Groningen naar het vuurwerk te brengen. (Verslag later vanavond) In de fotoslideshow en het filmpje nog wat sfeerbeelden.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 7 oktober 2019 - 14:32

Toch lijkt het me dat je na zo’n dagen gesloopt bent

Reply
Kakel 7 oktober 2019 - 15:26

Al die muzikanten, vrijwilligers, en blije mensen. Leiden kan niet anders dan een stad van verbroedering en verzustering zijn. Je merkt: ik doe niet aan genderneutraliteit (-:
Lieve groet

Reply
Nicky 11 oktober 2019 - 15:22

Ik word al moe als ik het alleen maar lees…. en leuk dat het allemaal zo anders liep en dat je echt niks in de gaten had!

Reply

Plaats een reactie