Home 3 October/Leids Ontzet Hoe anders verliep mijn 2 oktober, maar ik ben zo vereerd en beretrots

Hoe anders verliep mijn 2 oktober, maar ik ben zo vereerd en beretrots

door Emile van Aelst

Ik heb natuurlijk met deze dagen een heel strak schema en hoop daardoor zo nu en dan toch nog wat blogs te plaatsen. Zo had ik vandaag bedacht na de hutspot maaltijd even naar huis te gaan om mijn camera leeg te maken en er eventueel gewoon een slideshow op te zetten.

Door de gezelligheid en de regen liep het iets anders dus ging direct door naar de taptoe en dacht gewoon beetje op tijd naar huis en dan snel er iets op zetten.

Het liep allemaal iets anders dan gedacht. Elk jaar reikt de gemeente Leiden aan de vooravond van 3 oktober, de erepenning uit, de hoogste onderscheiding die wij in Leiden kennen. Via een embargo bericht had ik gelezen dat de Leiden Marathon dit jaar de Erepenning van de gemeente Leiden zou krijgen. Zelf werk ik al 28 jaar mee aan de Leiden Marathon en Mini Glibber zit in het bestuur, dus ik moest uiteraard naar de uitreiking toe.  In het stadhuis zei mini glibber geef mij de camera maar en op dat moment vroeg Inge Prevoo, communicatie adviseur Kabinetszaken en publieke zaken, of ik even meeliep. En dan wordt opeens alles duidelijk, iedereen in mijn omgeving wist er van af en ik was er volledig ingetuind. Even later liep ik als eregast de Burgerzaal van het Stadhuis binnen.

Je staat er eerlijk gezegd van te kijken wat je allemaal gedaan hebt als het zo opgenoemd wordt, je doet het gewoon en staat er verder nooit bij stil. Wat betreft stil, dat werd ik van het applaus, een echt kippenvel moment. Het was ook voor het eerst van mijn leven dat ik moeite had om even uit de losse pols te speechen. Echt vreemd is dat natuurlijk niet.

Na  interviews met Sleutelstad en Unity stond er een lange rij om mij te feliciteren, meestal sta ik zelf in de rij om iemand te feliciteren en het voelde dan ook wat onwennig. Interview op Sleutelstad kan je eventueel hier terugluisteren.

Opeens werd het dus een heel andere avond, vandaar dat de blogs over de hutspotmaaltijd, taptoe etc pas na 3 oktober gaan komen, want morgen ( straks) ben ik uiteraard vanaf half 7 tot laat onderweg. En weet je wat het ergste is, voorafgaand aan de optocht wordt het Leidsch Dagblad aan alle toeschouwers uitgedeeld 🙂

Een goed Ontzet en tot vrijdag.

 

Gerelateerde artikelen

21 reacties

Ruud Koet 3 oktober 2019 - 5:07

Wat leuk Emile, gefeliciteerd man, wat een leuke verrassing voor jou en ook zeer terecht 😉 Als er, onder anderen, één Leidenaar deze prijs verdiend dan ben jij dit wel hoor, maar ontzettend leuk man !!
Ik wens je verder een heel erg leuk en gezellig “Leidens Ontzet” en dat we maar weer snel mogen genieten van je altijd zo ontzettende leuke blogs, foto’s en filmpjes straks van deze 3 oktoberviering in de stad 🙂
Groetjes van je “Facebookvriendje”
Ruud K.

Reply
Ger 3 oktober 2019 - 7:25

Gefeliciteerd, Emile

Reply
Jan Boot 3 oktober 2019 - 8:54

Emile van harte gefeliciteerd.

Reply
Jacqueline ter Haar 3 oktober 2019 - 7:39

Gefeliciteerd Emile. Je verdient het! 👍💋

Reply
Johan Volkers 3 oktober 2019 - 7:40

Van harte gegund, Emile. Je bent een topgozert!

Reply
Gera nieland 3 oktober 2019 - 8:05

Van harte gefeliciteerd Emile!!!
Terecht!
Geniet ze 🙂

Reply
Albert y Mara 3 oktober 2019 - 8:09

Felicidades👏Emile. Hasta pronto. Salu2 Albert y Mara

Reply
Annemiek 3 oktober 2019 - 8:22

Van 💗 gefeliciteerd Emile! Als iemand dit verdient ben jij het wel!!!

Reply
Wilma van Vegten 3 oktober 2019 - 10:12

Verdiend Emile, van harte gefeliciteerd!

Reply
nessy/quidam 3 oktober 2019 - 10:20

Verdiend lieverd! <3

Reply
Geuzenpartij! 3 oktober 2019 - 10:40

Gefeliciteerd Glibber!

Reply
Roelof Soeter 3 oktober 2019 - 12:07

Meer dan terecht Emile! Gefeliciteerd!

Reply
Hans 3 oktober 2019 - 12:21

Nou Emile, van harte gefeliciteerd met de welverdiende erepenning.
Je bent de vertegenwoordiger van Leiden een echte Glibber.
Leuk interview, je klink trots.
Ik hoop dat je ons nog lang mag informeren over de bruisende stad Leiden. Hans

Reply
rietepietz 3 oktober 2019 - 15:22

Het verbaast me natuurlijk totaal niét Emile, van Harte gefeliciteerd met deze heel terechte blijk van waardering.
Mocht ik je ooit weer eens ontmoeten zal ik je natuurlijk aanspreken met “meneer Glibber”, de dikke knuffel moet even wachten tot het zover is.

Reply
Sjoerd 3 oktober 2019 - 15:57

Whow, als iemand dit verdient ben jij dat wel Emile. Ik vind het ook een voorrecht dat ik je reeds lang ken, je ontmoet heb, en de liefde voor Leiden heb overgenomen.

Reply
Wim de Leeuw 3 oktober 2019 - 17:24

Mooi Emile, gaaf! Terecht!

Reply
Margie 3 oktober 2019 - 17:25

Echt ontzettend leuk voor je Emile!
Lieve groetjes uit Maleisie

Reply
Nicky 4 oktober 2019 - 9:18

Zo! Dat werd eens tijd! 😉
Van harte gefeliciteerd, Emile! Dik verdiend!

Reply
Anne van Zwet 5 oktober 2019 - 9:46

Zo verdiend Emile! Van harte gefeliciteerd!

Reply
Kakel 7 oktober 2019 - 15:24

Lieve, lieve Glibber, wat een fantastische onderscheiding heb je gekregen. En dik verdiend! Ontzettend gefeliciteerd. Ik ben blij dat je zoveel waardering en applaus kreeg. Daar wordt een mensch inderdaad stil van…
Nogmaals een dikke proficiat!
Lieve groet

Reply
Klaas Simon 4 november 2019 - 10:30

Hallo Emile,
Hartstikke leuk: de erepenning van de stad Leiden!
Excussevoor de wat erg late reactie op dit heugelijke feit.
Groeten van je neef uit Utrecht
Klaas Simon

Reply

Plaats een reactie