Home 3 October/Leids Ontzet Pri October Party in theehuis de Leidse Hout, het feest is begonnen

Pri October Party in theehuis de Leidse Hout, het feest is begonnen

door Emile van Aelst

Zoals ik al schreef dit weekend was Leiden stilletjes, nou ja stilletjes, nee gewoon keihard begonnen met feesten. Terwijl in de Stadsgehoorzaal het 3 October Seniorenfeest was (verslag later vanavond of morgenochtend) barstte in De Leidse Hout het Pri October feest los met de Rijnsons en Hugo Choufour met zijn Dutch Sweet Wood Girls. Helaas kwam de regen met bakken uit de lucht, dus werden uit veiligheidsoverwegingen de optredens naar binnen verplaatst.

Zowel binnen als buiten onder de tenten was het stampend vol, ondanks de regen waren toch een hoop mensen naar het Theehuis gekomen. Het was allemaal even een beetje improviseren want de volledige bandopstelling ging vanwege de drukte binnen niet lukken.Behalve de Rijnsons  traden ook Hugo Choufour en zijn Dutch Sweet Wood Girls op.

Hugo heeft een nieuw 3 oktoberlied geschreven, “Leidsch Ontzet van 15 toen”. Hij hoopt hiermee de Stichting Het Vergeten Kind te ondersteunen. Deze stichting probeert kinderen uit probleem gezinnen te ondersteunen en toch nog een leuke kindertijd te bieden. Zijn motto is, als iedereen nu op of rondom 3 oktober de prijs van 1 biertje of een rondje overmaakt naar de stichting dan kunnen ook deze kinderen zo nu en dan eens genieten.

Daarnaast was hun optreden natuurlijk een opwarmertje voor hun optreden aanstaande donderdag voor Café de Plantage tijdens de grote 3 October Optocht. Ze treden voor de optocht op en als er gaten in de optocht vallen vullen zij deze à la minute muzikaal in.

De stemming zat er zondag al goed in en zo te zien wordt het zondag een groot feest op de Plantage.

Nou nog een keer en groepsfotootje .

Ondanks de regen hadden de 2 buitentaps ook genoeg te doen.

Even iedereen opzij, als de andere bar op de foto staat dan willen wij ook op de foto 🙂

Na een korte pauze gingen de Rijnsons weer verder.

Er was geen plek voor zijn drumstel, maar uit zijn elektronisch drumstel weet Gösta ook een mooi stukje drumwerk neer te zetten.

Ook dit optreden was natuurlijk een opwarmertje, want na de optocht spelen de Rijnsons in Koetshuis de Burcht.

In de fotoslideshow uiteraard ook een hoop foto’s van het publiek, want zowel binnen als buiten zat de stemming er goed in.

Het werd zelfs tegen de eind van de middag nog droog.Dat was dan wel weer jammer voor de verkoop van regenjacks. Ik ga uiteraard uit van een droge 3 oktober, maar misschien is het toch wel slim om voor de zekerheid zo’n opvouwbaar jack in je tas te stoppen 🙂

Het is duidelijk, Leiden is klaar voor 3 October, Het Feest der Feesten kan beginnen.

In de fotoslideshow en filmpje nog meer sfeerbeelden.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Sjoerd 1 oktober 2019 - 6:29

Ik vond het ook een fijne plaats om te zijn. Het theehuis met de witte pauw voor de deur…

Reply
Nicky 1 oktober 2019 - 22:49

Dat zegt wel wat. Dat het zo druk is ondanks de regen.

Reply

Plaats een reactie