Home Cultuur Leidse Levenslied zanger Willem Beij plotseling overleden

Leidse Levenslied zanger Willem Beij plotseling overleden

door Emile van Aelst

Vanmiddag kreeg ik het trieste bericht dat levenslied zanger Willem Beij dit weekend plotseling is overleden. Nadat hij dit weekend niet was komen opdagen bij een paar afspraken, werd vandaag duidelijk dat Willem is overleden.

Willem was de neef van de Zangers zonder Naam en de zoon van zanger Jerry Beij en trad als zanger in de voetsporen van zijn tante en zijn vader. Vol trots kon hij vertellen over zijn familie. Dit jaar wordt in Leiden de 100e geboortedag van de Zangeres zonder Naam herdacht en Willem was daar waanzinnig trots op. Hij genoot met volle teugen van alle aandacht voor zijn tante en begon zelf ook weer meer op te treden. Tijdens een tribute aan zijn tante in mei, trad hij op en had de avond van zijn leven.

Samen met Harmina de Jong zong hij daar onder andere het nummer De bedelaar van Parijs. Zelden heb ik iemand zo zien genieten en stralen.

De maand augustus was er in Leiden een pop-up museum ter nagedachtenis aan zijn tante. Willem opende op de 100e  geboortedag van zijn tante de tentoonstelling en was elk weekend aanwezig in het museum om iedereen te vertellen over zijn familie.Het laatste jaar hadden we onder andere via chatberichten op facebook veel contact. Vrijdagnacht probeerde hij me nog te overtuigen dat we zaterdag naar een van de kunstenaars van de kunstroute moesten. Helaas kon ik niet en hij is er nooit aangekomen, ik ben bang dat het waarschijnlijk een van zijn laatste chatberichten is geweest.

Willem, je hebt gelukkig dit jaar nog kunnen genieten van alle aandacht voor je artistieke familie. Helaas kan je het grote slotfeest niet meer meemaken. Mocht er boven een wolk zijn, doe al onze lieve overleden Leidenaars de groeten en maak er met zijn allen een feestje van.  In het filmpje een stukje van zijn optreden in De Leidse Hout dit voorjaar waar hij nummers van zijn tante en zijn vader zong.

Willem bedankt.

Gerelateerde artikelen

9 reacties

Ruud Koet 25 september 2019 - 2:05

Willem “Rust Zacht” ……. mijn oprechte deelneming en condoleances voor de naaste familie, vrienden en kennissen. Heel erg veel sterkte toegewenst met het verwerken van dit vreselijke verlies…..

Reply
Sjoerd 25 september 2019 - 7:53

Dat is dan inderdaad erg plotseling… Ik wens iedereen die Willem heeft gekend erg veel sterkte toe.

Reply
Rietje Laterveer 4 oktober 2019 - 18:44

Dank je Willem voor alles.

En in 1979 op mijn bruiloft was jij onze band paradist geweldig zoals jij iedereen nadeed.
Iemand om nooit te vergeten.

Rust zacht vriend❤️

Reply
די מריו 25 september 2019 - 9:34

Stekte voor naaste en vrienden.

Love As always
Di mario

Reply
rietepietz 25 september 2019 - 18:55

Dat hij ruste in vrede en ergens op een wolkje met zijn tante samen naar het slotfeest kan kijken.

Reply
Hans 25 september 2019 - 20:28

Hij is niet oud geworden, sterke voor alle die hem lief waren. Hans

Reply
Nicky 27 september 2019 - 14:54

Veel sterkte voor iedereen die hem kende.

Reply
Joke 1 oktober 2019 - 8:19

Aan de famillie heel veel sterkte toeg gewenst

Reply
Trudy 30 september 2019 - 14:31

erg triest . Ik heb hem gesproken op de laatste dag van het pop up museum ter ere van de zangeres zonder naam . Nog een foto van hem genomen samen met de Edith Piaff liedjes elpee van Mary Bey en op zijn verzoek de foto ook doorgestuurd naar the old school waar de tentoonstelling was. Hij was zo trots en terecht op de hele organisatie van het honderdjarig herdenking van de zangeres. Mijn condoleances naar alle bekenden en familieleden.

Reply

Plaats een reactie