Home 3 October/Leids Ontzet 3 October optocht kijken bij de Plantage wordt nog leuker dan vorig jaar met Marchingband Tamarco, bluesband Katvanger, Hugo Choufour en Bob Color.

3 October optocht kijken bij de Plantage wordt nog leuker dan vorig jaar met Marchingband Tamarco, bluesband Katvanger, Hugo Choufour en Bob Color.

door Emile van Aelst

Na het grote succes van vorig jaar, pakt Café de Plantage dit jaar voor-,tijdens- en na de 3 October Optocht nog grootser uit dan vorig jaar. Wachten kan lang duren, maar als het gezellig is maakt dat niet uit, vandaar dat er ook voor de optocht al genoeg te beleven is.

Voordat de optocht langs komt geeft Show en Marchingband Tamarco  een grote show voor het publiek op de Plantage. Zij spelen hun show ‘Wanderlust’, een muzikale reis over de wereld.Met deze show maken zij momenteel veel indruk tijdens shows en concoursen.

Hugo Choufour gaat de optocht aan elkaar praten en mochten er gaten vallen dan zingt hij de gaten vol. Uiteraard zingt hij met Bianca en Jacqeline ook hun 3 Octoberlied ‘Kom op nou Pa’ waarvan de opbrengst naar Stichting Het Vergeten Kind gaat.

Arno de Jong vestigingsmanager van de Sligro Leiden vind het feest bij de Plantage ook geweldig en gaat zorgen dat er meer dan genoeg schalen kaas en worst voor het publiek zijn. Leuk is ook altijd dat een aantal mensen hun haring van Haring & Wittebrood mee neemt (en soms nog wat bij koopt) om uit te delen aan het publiek.

Tenzij het al op is 🙂

Het gaat duidelijk een groot feest worden tijdens de optocht en ook een lekker idee dat er voor de kleintjes een plek  vooraan is waar ze alles goed kunnen zien.

Omdat de Plantage aan het eind van de optochtroute ligt zullen de korpsen die in de optocht meelopen hoogst waarschijnlijk wel weer een showtje op de Plantage geven. Waarbij FBL natuurlijk 1,2,3 October zal spelen 🙂

Direct na de optocht gaat in het park de bluesband Katvanger spelen, met daarin onder andere Ruud Fransen, bassist van destijds Livin’ Blues.

Wie het feest buiten te groots en massaal vindt, kan natuurlijk altijd binnen terecht bij Bob Color. Inderdaad van de Bob Color Band.

Het is duidelijk waar is het Optochtfeestje………………hier is het Optochtfeestje.

Oh ja en voor de zeikerds onder ons, er worden dit jaar extra toiletten in het park geplaatst 🙂  Om vast een beetje in de stemming te komen, kan je hier onder de foto’s en het filmpje van de optocht vorig jaar nog even terugkijken.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 26 september 2019 - 7:12

Het is bijna zover……. kun je de spanning nog aan?

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 26 september 2019 - 8:40

Het is nog vroeg, maar bij het zien van die haring loopt me het water in de mond…

Reply
rietepietz 26 september 2019 - 19:33

Goed dat zeikers ook gehoord worden;-)

Reply
Nicky 27 september 2019 - 16:46

Nou, dat wordt wat! Ik ga alvast duimen voor mooi weer.

Reply
Hans 29 september 2019 - 15:18

De 3 October feestelijkheden blijven veel publiek op de been brengen.
De jeugd is zich al aan het voorbereiden in haring eten voor de toekomst.
Donderdag barst het feestgedruis los. Hans

Reply

Plaats een reactie