Home Leiden Pop-up Store voor vrijwilligersorganisatie I DOE en voordrachten Leidse Vrijwilligersprijs kunnen weer gedaan worden

Pop-up Store voor vrijwilligersorganisatie I DOE en voordrachten Leidse Vrijwilligersprijs kunnen weer gedaan worden

door Emile van Aelst

Dubbel feest afgelopen week bij Vrijwilligersorganisatie I DOE. De organisatie bestaat 10 jaar en om dit te vieren is er een pop-up winkel in de Nieuwstraat geopend. In een voormalig winkelpand is een pop-up kantoor ingericht waar iedereen binnen kan lopen voor informatie of een praatje.

Het pand ligt midden het centrum tegenover bibliotheek BplusC.

Begin september kreeg I Doe de sleutel van het pand.

Het pand was leeg, maar geschikt om snel in te richten en te openen.

In een paar weken tijd ziet het er nu uit alsof ze er al jaren zitten.

Het is een mooie lichte ruimte geworden waar bezoekers makkelijk naar binnen lopen en het team en vrijwilligers kunnen vergaderen.

Afgelopen woensdag was er een klein feestje in de nieuwe locatie.

Een gedeelte van de jury van de Leidse Vrijwilligersprijs kwam bij elkaar om de aftrap voor de Vrijwilligersprijs 2019 te geven. Elk jaar reikt I Doe de Leidse vrijwilligersprijs uit. De prijs wordt elk jaar op of rondom 7 december ,de Internationale Vrijwilligersdag, uitgereikt.

Er worden 3 prijzen uitgereikt, een voor de vrijwilliger van het jaar, een voor een organisatie die samen met vrijwilligers zich inzet voor de maatschappij en een Toekomstprijs voor een vrijwilliger jonger dan 25 jaar.

Dit jaar is de bekendmaking op 11 december in de Burgerzaal van het Stadhuis. Voordragen van vrijwilligers of organisaties kan tot 11 november op de website van de Leidse vrijwilligersprijs.

Ik bemoei mij natuurlijk weer even met dingen waar ik niets mee te maken heb, maar hoe mooi zou het zijn als de pop-up  winkel hier kan blijven zitten tot de eigenaar een vaste bestemming voor het pand heeft 🙂  De eigenaar zal toch ook best in zijn privéleven te maken hebben met vrijwilligers, bijvoorbeeld bij de sport- of wijkvereniging, een familielid in een verzorgingshuis, op de school van de kinderen of kleinkinderen of waar dan ook, want iedereen heeft direct of indirect wel te maken met vrijwilligers.

Voorlopig kan iedereen tot eind december dagelijks terecht in de Nieuwstraat en mocht je een vrijwilliger of organisatie kennen die voor de Vrijwilligersprijs 2019 in aanmerking komt, meld hem of haar aan voor 11 november.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 22 september 2019 - 8:11

Ik denk dat een pand wat op deze wijze “bewoond” wordt, ook makkelijker aan de man te brengen is. Het ziet er erg netjes uit. Een andere voordeel is dat het weer een plek is die minder “leeg” staat.

Reply
Hans 22 september 2019 - 19:38

Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers.
Het een een mooie inrichting. Hans

Reply
rietepietz 22 september 2019 - 21:39

Vrijwilligers zijn er in Leiden genoeg weet ik als trouwe lezer van jouw blog.

Reply
Nicky 23 september 2019 - 15:55

Mooi pandje! Het lijkt mij juist een fijn idee dat je pand ‘bewoond’ wordt. Wie weet…

Reply

Plaats een reactie