Home kunst 25e Kunstroute geeft dit weekend mooi overzicht van kunst in Leiden

25e Kunstroute geeft dit weekend mooi overzicht van kunst in Leiden

door Emile van Aelst

Dit weekend is de 25e Kunst Route. Voor het publiek de mogelijkheid een kijkje te nemen achter de schermen bij kunstenaars en galeries. Totaal doen er 165 kunstenaars mee en kan het publiek een kijkje nemen op 86 locaties. In museum De Lakenhal was vrijdagmiddag de feestelijke opening van de 25e Kunst Route.

Meta Knol, directeur museum de Lakenhal, is trots op zo’n groot aanbod van kunstenaars en culturele evenementen in de stad.

Ze las een stukje voor uit haar aantekeningen 10 jaar geleden toen ze in Leiden kwam werken. ‘ Ik heb nooit geweten dat hier zoveel te doen is op het punt van kunst en cultuur en dan al die musea. Ik voel me net Alice in Wonderland’.

Wethouder Yvonne van Delft is trots op de hoeveelheid kunstenaars en cultuur in Leiden. Om te laten zien dat ook de gemeente de sector een warm hart toedraagt, had ze een exemplaar van de zojuist verschenen nota ‘De Kracht van Cultuur’ bij zich.

25 Jaar geleden is de Kunst Route opgezet vanuit de beeldend kunstenaars en tegenwoordig georganiseerd door museum De Lakenhal. Frank Kappé was destijds de grote initiatiefnemer en werd door Meta Knol bedankt en in de bloemen gezet bij dit mooie jubileum van de Kunst Route.

Na 2 indrukwekkende dansvoorstellingen was de Kunst Route officieel geopend.

Het publiek kan zaterdag en zondag genieten van alle vormen van kunst en zaterdagavond ook nog de Nacht van Ontdekkingen in de musea op het Rapenburg, universiteit, de Hortus en Pieterskerkplein genieten.

Op zo’n mooi en uitgebreid programma mocht natuurlijk best geproost worden.

Voor de deur van het museum ligt in de Oude Singel de Aqua Machina gemaakt door kunstenaar Lampie Wouda.

Slimme bespaar tip, als je zaterdagmorgen tussen 10 en 12 langs komt bij museum de Lakenhal en daar een programmaboekje haalt mag je gratis het museum bezoeken 🙂  Dat is toch een mooie start van je Kunst Route 2019.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Hans 21 september 2019 - 0:02

Dat is voor kunstliefhebber the place to be.
De Aqua Machina vind ik wel kunstig gemaakt. Hans

Reply
די מריו 21 september 2019 - 7:34

Jij hebt natuurlijk mazzel en komt overal binnen. Leuke foto’s weer.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 21 september 2019 - 11:06

Je hoeft je in Leiden in ieder geval niet te vervelen met zoveel kunst om je heen.

Reply
rietepietz 21 september 2019 - 14:17

Kunst en Cutluur is geen ondergeschoven kindje in Leiden, dat is duidelijk.

Reply
Nicky 23 september 2019 - 12:38

Mooi initiatief. Die Aqua Machina is inderdaad erg geinig. Moderne dans heb ik dan weer minder meer. Maar er zal vast voor ieder wat wils zijn.

Reply

Plaats een reactie