Home 3 October/Leids Ontzet Hutspotwedstrijd op praktijkschool Het Waterland

Hutspotwedstrijd op praktijkschool Het Waterland

door Emile van Aelst

Dit jaar wordt op 3 oktober in de Historische Haven een hutspotmaaltijd geserveerd. Maar ja je hebt hutspot, hutspot en hutspot. Het leek de organisatie van het feest bij de Historische Haven leuk om een nog andere vorm van hutspot te serveren op 3 oktober. Daarom vroegen ze leerlingen van praktijkopleiding Het Waterland om samen met een aantal Leidse chefkoks een nieuwe vorm van hutspot te bedenken.  Het was de hele morgen een drukte van belang in de keuken.

De leerlingen en hun praktijkbegeleiders kregen hulp van 3 Leidse chefkoks, Beau Artist van Bar Lokaal, Cekija Blok van BFF en Rom Hulschbos van Kitch&.

De deskundige jury bestond uit wethouder Paul Dirkse, voorzitter van Sail Leiden, Lukas Kortenhorst, Leidsch Dagblad journalist Laura Heerlien en topkok Norbert van Dartel.

Organisatoren Sanne Vos en Esther Weidema waren benieuwd welke hutspot er geserveerd gaat worden op 3 oktober bij het feest Hutspot in de Haven.

Er was een variant met gebakken uienringen, een plaatje om te zien en lekker, maar naar mijn idee iets te ver weg van de originele hutspot.

De variant met chorizo worstjes zag er ook heerlijk uit, maar tja eigenlijk hoort er op 3 oktober toch wel klapstuk bij. Deze zou je misschien moeten eten ergens in de rest van de winter.

Deze hutspot was met klapstuk en een hutspotbal, de jus zat in een kelkje ui.

Spanning in de keuken terwijl de jury aan het proeven was.

De prominente proevers vonden het duidelijk heerlijk want er bleef weinig van over.De leerlingen gingen na hun presentatie aan tafel om hun zelf gemaakte hutspot te proeven.

De jury had het moeilijk om een keuze te maken, maar kwam er toch uit dat team 1 van Quinty en Jemel onder leiding van Kitch& kok Rob Hulsbosch het winnende recept had.

De hutspot wordt op 3 oktober geserveerd tijdens het evenement Hutspot in de Haven. Een maaltijd  kost 9,50 euro en kan gereserveerd worden via esther@organisatiebureau-liefenleed.nl

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 18 september 2019 - 13:31

En het recept werd niet gedeeld?

Reply
rietepietz 18 september 2019 - 18:10

Hutspot is hutspot, daar moet je niet aan knoeien.

Reply
Nicky 21 september 2019 - 20:30

Doe mij maar die met chorizo. Doe ik ook altijd door de boerenkool.

Reply

Plaats een reactie