Home Leiden Lee Towers trad weer belangeloos op voor manege Moedig Voorwaarts

Lee Towers trad weer belangeloos op voor manege Moedig Voorwaarts

door Emile van Aelst

Manege Moedig Voorwaarts viert dit jaar haar 50 jarig bestaan. Bij Moedig Voorwaarts kunnen kinderen met een beperking leren paardrijden. Ik schreef daar onder andere 2 jaar geleden al eens over toen Lee Towers ook kwam optreden. Dit jaar tijdens de feestdag  voor het 50 jarig bestaan was Lee Towers uiteraard ook weer aanwezig.

Het was zondagmiddag eigenlijk gekkenwerk, Open Monumentendag, Potpouri op de Lammermarkt, feest van een vriendin en dan ook nog Lee Towers bij Moedig Voorwaarts. Foto’s en filmpje van Potpouri komen later vanavond of morgenochtend. Ik moest en zou naar Moedig Voorwaarts. Dat mocht ik niet laten schieten, die mensen doen zo’n goed werk dat ik het niet kon maken niet langs te gaan. Terwijl ik aan kwam hollen hoorde ik Lee Towers al zingen en liep ik in mijn haast bijna Tino Martin omver die net had opgetreden.

Voor Lee Towers was dit alweer de derde keer dat hij op kwam treden. De eerste keer was bij de opening van de nieuwe buitenbak. Hij zei toe zodra de overkapping er op zit kom ik weer zingen, twee jaar later stond hij er en beloofde bij het 50 jarig bestaan kom ik weer terug. Vandaar dat hij zondag weer naar Leiden reed om op te treden bij Moedig Voorwaarts.

Hoe Lee Towers in aanraking is gekomen met Moedig Voorwaarts is een mooi verhaal. Vrijwilliger en bestuurslid Piet van Dam kwam jaren geleden tijdens een vakantie op Curaçao Lee tegen bij de lift van het hotel. Verrek bent u nou Lee Towers, inderdaad dat ben ik. Een paar dagen later zagen ze elkaar weer en er ontstond een gesprek. Ik zit in de bloemen zei Piet en als je ooit ruzie met je vrouw hebt zorg ik wel voor een bloemetje. Als jij ooit een zanger nodig hebt dan sta ik voor je klaar antwoordde Lee.

Sinds die vakantie zijn ze goede vrienden geworden en treed Lee graag op voor Manege Moedig Voorwaarts waar Piet zich, uiteraard met alle andere vrijwilligers, zo hard voor in zet.

Lee Towers is en blijft een begrip en weet ondanks zijn 73 jaar, nog steeds het publiek aan zich te binden.

Ook zondag maakte hij er weer een feestje van dat eindigde in een polonaise met een aantal deelnemers van Moedig Voorwaarts.

Met de toezegging volgend jaar weer te komen en een bos witte rozen verliet Lee het podium

Op weg naar de auto moest hij natuurlijk nog wel een aantal keer poseren met fans.

In de korte fotoslidsehow nog een aantal sfeerfoto’s van zijn optreden. En ja lezers die al heeeeeel lang bij mij lezen weten waarom ook ik zo’n bewondering voor Lee Towers heb. Hij stond in 2007 ook belangeloos op mijn benefiet voor de Roparun in Rotterdam. Het liep helaas anders dan ik gehoopt had, maar Lee redde de avond.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 17 september 2019 - 6:37

Als ik dit zo lees worden we oud… Mooi dat hij dat zo maar belangeloos doet.

Reply
די מריו 17 september 2019 - 7:04

Ja mooi hoor. Die Lee weet nog wel hoe hij het moet doen. Hij weet regelmatig 50.000 man aan het zingen te krijgen. Leuk verhaal ook van die vakantie.

Love As Always
Di mario

Reply
rietepietz 17 september 2019 - 21:40

Lee Towers is één van de weinige artiesten waar nooit rottigheid over te schrijven valt.

Reply
Nicky 18 september 2019 - 22:38

Ik heb niks met de muziek van Lee maar ik vind het altijd zo’n sympathieke kerel. Dat blijkt maar weer!

Reply

Plaats een reactie