Home Leiden 9e Leiden Ladiesrun bracht totaal 12.600 op voor Stichting Muco & Friends

9e Leiden Ladiesrun bracht totaal 12.600 op voor Stichting Muco & Friends

door Emile van Aelst

Een ongekend hoog bedrag werd dit jaar bereikt bij de Leiden Ladiesrun, naast de cheque van 8.400 liep door onder andere de verkoop van beertjes en de loterij het bedrag op tot 12.600. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Muco & Friends die zich inzet voor onderzoek en bestrijding van Cystic Fibrosis, beter bekend als taaislijmziekte. Tanja Ras had vorig jaar een aanvraag gedaan om dit jaar het geld aan dit doel te besteden. Ze weet als geen ander hoe belangrijk deze stichting is omdat haar zoontje Mikai ook door deze ziekte getroffen is. Ze was speciaal in training gegaan en liep zelf ook mee met de Ladiesrun. De laatste 100 meter met haar zoontje Mikai op haar arm.

Voor dames die al vaker de Leiden Ladiesrun hebben gelopen is dit natuurlijk een vertrouwd beeld. Ik bedoel niet de start en finishboog, maar het dreigende weer. Op de een of andere manier regent het elk jaar op de eerste vrijdagavond van september 🙁

Ondanks de regen vlak voor aanvang en de dreigende wolken was het toch nog erg druk bij de inschrijving.

Er schreven zich bijna 900 deelneemsters in voor het hardlopen of het wandelen.

Niet vreemd natuurlijk want de Leiden Ladiesrun is gewoon een feestje waar je ook nog eens een goed doel mee steunt.

Het hoofddoel was natuurlijk Stichting Muco & Friends, maar het is mooi om te zien dat er door de deelnemers ook nog andere doelen werden gesteund, zoals Pink Ribbon. Eveline van Koetsveld van Ankeren kreeg eerder dit jaar de diagnose borstkanker, na een periode van onzekerheid en intensieve behandelingen richt ze zich nu op haar herstel. Ze besloot geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Samen met een team van 30 loopsters koppelde ze dit aan deelname aan de Leiden Ladiesrun. Ze trainde hard en kon vrijdagavond dan ook zelf meelopen.

Dit jaar was er voor het eerst ook een wandeltocht van 5 km. Vroeger liep Door van den Broek met gemak tijdens de Leiden Marathon en andere lopen de 10 km. Toen dat om gezondheidsredenen niet meer ging, richtte ze zich op het wandelen en zien we haar bij veel wandeltochten waaronder de Vierdaagse.

Terug naar het startvak waar ondertussen de warming up was begonnen.

Altijd lekker, en zeker met dit koude weer, om de spieren even los te maken.

Bijna klaar voor de start. Ik vraag mij af zou het een gewoonte zijn van Jolijn Swager om een minuutje voor de start haar veters te strikken.

Kan toeval zijn maar vorige week maakte ik bij de Vlietloop deze foto 🙂

Klaar voor de start en vingers op de stopwatch.

Vorige week lukte het Jolijn net niet om de 5 km van de Vlietloop te winnen, vandaag kreeg ze haar revanche en won overtuigend.

Ondertussen liepen er nog honderden dames op het parcours die allemaal op weg waren naar de finish over de roze loper.

Team Eveline kwam ook vrijwel in zijn geheel over de finish en was extra blij om Eveline te kunnen vertellen dat er 2.500 opgehaald was door het team en mensen die Eveline en haar actie een warm hart toedragen. Op de foto het team met Eveline (nummer 827) met haar man Erwin en haar dochter Sophie in het midden.

De 10 km werd voor de achtste keer gewonnen door Liselotte van den Berg.

Terwijl de winnaressen al gehuldigd waren stroomden de andere deelnemers van de 5 en 10 km binnen.

Het werd ondertussen al behoorlijk donker en de wolken voorspelden niet veel goeds.

Tanja Ras had niet voor niets getraind en kwam dolblij over de finish en kon haar geluk niet op dat er zo’n geweldige opbrengst was. Zoontje Mikai vond het prachtig, maar besefte waarschijnlijk niet dat het eigenlijk allemaal om hem en andere patiënten met taaislijmziekte gaat.

Ondertussen kwamen ook de eerste wandelaars van de 5 km binnen.

Yeah we zijn droog binnen.

En ja hoor weer een bui en nu behoorlijk hard.

Het was echt beestenweer.

Ik blijf het zo mooi vinden de lopers van Running Blind, die er voor zorgen dat ook mensen met een visuele beperking kunnen sporten.

Respect voor al die kanjers die regen of geen regen gewoon doorliepen en toch nog lachend binnen kwamen.

Hieronder nog een fotoslideshow/filmpje met meer sfeerbeelden. De start heb ik helemaal gefilmd, dus daar zou iedereen in beeld moeten komen.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 7 september 2019 - 23:44

Alleen maar respect en goed dat hier heel veel geld voor opgehaald is.

Love As Alwyas
Di mario

Reply
Yova 8 september 2019 - 4:42

Goed gedaan. Mooie bedrag hebben jullie gehaald. Het goed bedoeld zo actie van deze mensen. Knap!

Reply
Sjoerd 8 september 2019 - 9:02

Het kan wel, als we maar willen… Respect!

Reply
rietepietz 8 september 2019 - 19:11

Als trouwe lezer bij jou kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de éne helft van Leiden sponsor is voor de andere helft;-)

Reply
Nicky 9 september 2019 - 17:09

Super goed gedaan van de lopers! En dat met dat slechte weer. Petje af!

Reply

Plaats een reactie