Home Leiden Clubavond 3 voor 12 Leiden met mooie optredens van Out of Skin, Folvo en Reino

Clubavond 3 voor 12 Leiden met mooie optredens van Out of Skin, Folvo en Reino

door Emile van Aelst

3 voor 12 is het alternatieve popmuziek platform van de VPRO met afdelingen door het hele land.  In Leiden is een paar jaar geleden ook een afdeling opgericht die verslag doet van tal van concerten. Naast het verslag doen organiseren zij ook regelmatig  clubavonden in Gebr. de Nobel. Tijdens deze gratis clubavonden treden er een aantal plaatselijke en regionale bands op. Donderdagavond was alweer de 7e clubavond van 3 voor 12 Leiden.

Als eerste band trad Out of Skin op. Ik dacht ze eerder gezien te hebben, maar voor mijn gevoel klopte er iets niet. Al snel had ik het door, ik had ze gezien met violist. De violist is ingeruild voor een (tja leg dat maar eens uit) percussionist annex bassist en dan puur elektronisch.

Het is even wennen, maar klonk wel heel apart. Jammer dat ik aan het eind van hun concert binnenkwam, ik had er eigenlijk meer van moeten zien.

Als tweede band trad Folvo op. Deze band is in 2017 opgericht en timmert lekker aan de weg.

Mooie voornamelijk Americana muziek wat lekker swingt en het publiek al snel in een muzikale feeststemming brengt.

Mooi en afwisselend met zo nu en dan geweldige gitaarsolo’s.

Maar ook heel ingetogen nummers waarbij je een speld kon horen vallen in de zaal. Als je dat als band voor elkaar krijgt dan doe je het in mijn ogen goed. In het filmpje onderaan wordt denk ik wel duidelijk wat ik bedoel.

De derde en laatste band was Reino uit Haarlem.

Ik houd van een beetje stevige rock en als het dan ook nog vocaal en muzikaal goed in elkaar zit, dan is mijn avond goed.

Je ziet dat de jongens er lol in hebben om te spelen en keihard werken op het podium.

Ik stond er eerlijk gezegd een beetje van te kijken dat de zanger/gitarist zo nu en dan als een beest te keer gaat, maar zodra hij na een nummer iets verteld een beetje verlegen en bescheiden overkomt. Niets verkeerds mee, maar het was zo’n mooie tegenstelling 🙂

Het was weer een mooie 3 voor 12 clubavond. De volgende, alweer 8e,  clubavond is op donderdagavond 12 december en uiteraard weer in Gebr. de Nobel. Houd de pagina van 3 voor 12 Leiden in de gaten voor concertverslagen en het programma van 12 december.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 7 september 2019 - 7:39

Dat ziet er uit als een gezellig avond…. volgende keer toch maar eerder er heen.

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 7 september 2019 - 16:52

Ik weet niet of deze herrie nog geschikt is om er een hele avond naar te luisteren…

Reply
rietepietz 7 september 2019 - 19:22

De namen van de bands zeggen dit oudje natuurlijk helemaal niets , ik ben al te lang uit de moderne muziek.

Reply
Nicky 9 september 2019 - 16:25

Er zitten wel lekkere stukkies tussen, hoor. De muziek, bedoel ik.

Reply

Plaats een reactie